Hemelvaartsdag en moederdag is een aanleiding voor een stortvloed aan nieuwe releases. In april van dit jaar bij de eerste vrijdag van die maand, is dat ook al het geval geweest. Uit dat weekend komt bijvoorbeeld ANNABELLE die nu ook met een nieuwe single is gekomen. Op deze zondag het restant van een bewogen weekend met nieuwe muziek. Op deze zondag en moederdag nieuw muziekmateriaal van de eerdergenoemde ANNABELLE maar ook van Jong Volwassen, Féli Vezo en Manu.

ANNABELLE

Alles is eindig en ‘Niets Is Voor Altijd’

Na het debuut met Duivel Aan M’n Zij presenteert ANNABELLE de opvolger Niets Is Voor Altijd die net als de voorganger komt op een te verschijnen EP. Het schrijven van liedjes om gevoelens een plaats te geven, wordt heel veel gebruikt in de hedendaagse muziek en daar is ANNABELLE geen uitzondering op.

Niets Is Voor Altijd gaat voor ANNABELLE over hoe ze iemand die haar dierbaar is, uit het oog verliest. Hoe ze moet omgaan met de pijn en het verdriet dat daarbij komt kijken. Zo wordt ANNABELLE van dichtbij, geconfronteerd met de verandering die zich soms voor kan doen in het leven. Maar na een tijd van verwerking komt er de realisatie, juist het feit dat niets voor altijd is en dat dit het leven ook heel mooi kan maken. Dit doet ANABELLE alleen maar meer beseffen dat ze blij mag zijn met wat ze vandaag de dag heeft. Het dwingt haar om in het moment te blijven leven, want morgen kan het weer anders zijn.

ANNABELLE zingt over het accepteren van deze realisatie door er vrede mee te hebben vanuit een plek van liefde. Verandering maakt in vele opzichten het leven juist mooi als je jezelf de ruimte geeft om los te laten. Ze zingt dan ook letterlijk in het refrein: ‘’Ik laat je los en vind mezelf weer, maar ik koester onze tijd’’. Door een ander los te laten kwam ANNABELLE weer terug bij zichzelf. Voorheen heeft zij veel moeite met ‘loslaten’. Mede dankzij het schrijven van dit nummer heeft ze daar nu veel meer rust in gevonden; in liefdes, in vriendschappen, eigenlijk in alles in haar leven. Zo haalt zij de kracht uit dit nummer om met een open hart verder te gaan en om te genieten van hetgeen wat haar vandaag de dag gegeven is. Want alles is eindig en Niets Is Voor Altijd.

Jong Volwassen

Frisse strandpop

Het duo Jong Volwassen heeft dit jaar hun entree gemaakt. In februari is de single Hoog Gras verschenen en afgelopen maand de opvolger Zij Weet Wat Ze Wil.

Inmiddels zijn Bram Kraefft en Floris Kolner toe aan de volgende single. Bram is beter bekend onder Phil Meds en met singer-songwriter Floris Kolner vormen ze alweer een tijdje Jong Volwassen. Het is vooral de combinatie van het tweetal wat Jong Volwassen iets eigens geeft. Het is een mix van de hiphop vibe van Bram en de zang van Floris die het juist interessant maken. Het Gaat Best Lekker gaat erover dat het niet altijd allemaal goed hoeft te gaan. Het gaat niet allemaal slecht, het gaat niet allemaal goed, het gaat best lekker.  Soms een tegenslag, maar ook soms hele mooie momenten en dat maakt dat het best lekker gaat. Of zoals het ergens staat omschreven is Jong Volwassen te vergelijken met een fris geluid op het strand en waar je ’s avonds in een cirkel om een klein vuurtje luistert naar liedjes waarbij de één zingt en ander op een akoestische gitaar speelt. Ook met deze nieuwe single houdt Jong Volwassen de aandacht vast.

Féli Vezo

Vertolking van de hedendaagse en nieuwe romantiek

Een wat populaire release, maar daar is best alle reden toe, want eerder dit jaar heeft Féli Vezo de singles Allright en vorige maand Vizier. Hij is al sinds zijn twaalfde al bezig met muziek te maken.

Féli Vezo laat twee kanten van zichzelf zien en dat is de kant van de feestgangers, maar zijn kwetsbare kant. Hij is er niet vies van om meerdere stijlen te ontdekken en het zich eigen te maken. Dit combineert hij met gevatte raps die zichzelf niet al té serieus nemen en zang die hem juist van zijn kwetsbare kant laat zien. Féli Vezo laat met zijn stijl van muziek ook zien, waarom de Nederlandstalige hiphop is uitgeroeid tot een serieuze muziekstroming. Op zijn nieuwe single Tot Ik Jou Zie komt dat wel heel duidelijk tot uitdrukking. Vlotte drumbeats, raps die prima op de maat vallen. Kortom een gelikte productie. Het geluid klinkt zwoel, maar daar vertelt Féli Vezo wel een serieus verhaal. Kortom Féli Vezo vertolkt de nieuwe en hedendaagse romantiek in deze muziek die hij onder meer maakt met producer Nesstybeats.

De eerder uitgebrachte singles zijn binnenkort terug te beluisteren op het album Op Zoek Naar Geluk dat op 11 juni gaat verschijnen. Féli Vezo laat de albumrelease niet ongemerkt voorbij gaan want hij treedt op dezelfde dag op in Cinetol Amsterdam.

Manu

Artistieke duizendpoot

Hij is een schrijver, hij is een performer en hij is een presentator. Deze drie dingen kan Manu allemaal en misschien is hij wel een artistieke duizendpoot. Eerder heeft hij veel gewerkt met multibeat.

Voor zijn nieuwe materiaal heeft het een reden. Met Mij is de laatste single release voor de publicatie van het aanstaande album De Herontdekking Van De Hemel van schrijver, performer en artiest Manu. Samen met voormalig Voice Kids winnares ESMÉ brengt hij met dit liedje een ode aan vriendschap.

Als Manu vorig jaar te horen krijgt dat er bij hem een hartspieraandoening is geconstateerd, vormt zich wellicht onbewust de aanleiding voor het hele album, maar zeker voor dit liedje wat Manu als single nu het levenslicht laat zien. ,,Het is een vreemde gewaarwording van een arts te horen waar je uiteindelijk aan zal komen te overlijden”, zegt Manu over wat hem is gebeurd bij de ontmoeting met de arts. Daarna volgt een donkere periode, waar Manu in Met Mij reflecteert en alle mensen die hem in deze periode bijstaan te zien en te bedanken. Het is ook de tekst die ESMÉ uitspreekt op de single: ‘Heb vaak een hemel verloren. Uit het oog geraakt. Het maakt jouw wezen zoveel mooier, omdat je hier nog staat. Het is meer dan ik kan wensen ooit. Meer dan ik heb gekend. Knijp me, grijp me, pak me stevig vast; zodat ik het besef’.