Nevin en LOEMA spelen met de schemering en de donkere kant van de muziek tijdens hun optreden in Patronaat Haarlem. Het drietal van LOEMA uit Utrecht begint de avond met sfeervolle songs. Dat in tegenstelling tot Nevin die meer de rafelige kant laat horen van haar muziek. Beide acts hebben de afgelopen tijd behoorlijk wat energie gestoken in de uitvoering van hun muziek in verschillende ruimtes en kleine zalen.

LOEMA

LOEMA

Flarden van nevels bij muziek

Om met LOEMA te beginnen. De Utrechtse band bestaat met de zang van Loes Bisschop die daarbij ook toetsen en bassiste is. Max van Westerop zingt ook een speelt op gitaar en Nelleke Grimberg neemt eveneens de zang voor haar rekening. Zij speelt net als Loes op toetsen en is percussioniste. Op dit moment heeft LOEMA alleen Sleep Song en For You staan op streamingsdienst Spotify en die beide nummers laat de band horen. Het is sfeervol, zweverig en dat brengt hen min of meer in het schemergebied tussen alt-pop en dreampop. Dat is de charme van LOEMA. Het klinkt zelfs symfonisch met de vocalen van het drietal erbij. Het is verfijnd en het is op bepaalde momenten zelfs bijna niet te definiëren met het geluid wat LOEMA laat horen. Om de muziek hangen nevels en als je daar inderdaad de broeierige teksten over vervlogen liefdes, komen deze met de zangpartijen van het drietal tot leven. Nelleke geeft de meeste uitleg over de songs die LOEMA heeft gemaakt.

Nevin

Nevin

De donkere zijde van synthwave

Waar het bij LOEMA wat verfijnder is, laat Nevin meer de synthwave spreken en dan ook nog eens de wat donkere zijde. In 2022 heeft ze haar debuut EP VIE uitgebracht en in 2023 is ze geselecteerd voor de Popronde. Van het materiaal wat Nevin in 2022 heeft uitgebracht, laat ze slechts twee nummers horen. Ze begint zelfs met Backseat Show één van de twee nummers die op VIE staat. De stem van Nevin klinkt in de verte als een operazangeres die een klassiek stuk opvoert. Anno 2024 straalt Nevin meer zelfverzekerdheid uit. Dat is te merken in de manier waarop ze haar songs laat horen met haar band die met haar meegerekend uit vijf personen bestaat.

Een flink aantal nieuwe songs

Doordachte opbouw van nummers bij optreden

Met juist de nummers die niet te vinden zijn, laat Nevin horen te zijn gegroeid. Zo speelt Nevin nummers als Common Sense, Tell Me en Feel. Het is een greep uit het nieuwe repertoire van Nevin van songs die van de onbekendheid hun weg mogen vinden naar de uitgang om aan de wereld te worden gepresenteerd. Door de opbouw van haar optreden met de songs die Nevin laat horen, weet ze de aandacht vast te houden. Het tweede nummer van VIE die ze laat horen is Nonexistent Springs een super toegankelijk synthwave nummer. Daar zit naast het donkere element ook het lichte in. Een contrastrijk nummer ui 2022 die staat als een huis. De afsluiting met Grand Parade doet daar een schepje bovenop.