De tour is begonnen in Hollywood, om een vervolg te krijgen in New York en Toronto, en daarna zich te verschuiven naar de grootste steden van Europa en dan te eindigen in de hoofdstad van haar eigen land: Amsterdam. Naomi Sharon vliegt de wereld rond om luisteraars haar debuutalbum ‘Obsidian’ live te laten horen. Het album is uitgebracht door OVO Sound, het platenlabel dat door Drake in 2012 is opgericht. De Nederlands-Caribische Naomi is de eerste vrouwelijke artiest die een contract tekent met de organisatie. Spelen in de Tolhuistuin voelt voor haar als thuiskomen.

JU-LIA

JU-LIA

Gecompliceerde gevoelens en relaties

Een platendeal met een van ‘s werelds grootste rappers, ruim één miljoen luisteraars op Spotify, een tour door Europa en Noord-Amerika: Naomi Sharon boekt successen met haar mellow r&b. Het optreden van 10 april is uitverkocht, net als haar vorige shows. Als support heeft ze Amsterdamse JU-LIA meegenomen, die een gelijksoortig genre aan muziek maakt en vorig jaar haar eerste EP uitbracht. Road To Remedy geeft Julia de mogelijkheid om de gecompliceerde gevoelens ten opzichte van haar liefdesrelaties onder woorden te brengen. De alternatieve r&b met een soulful tintje en jazzpiano werkt goed in combinatie met haar zuivere stem.

Naomi Sharon

‘Obsidian’ is haar dagboek

Als zwarte zwaan duikt ze op uit de schaduwen en treedt ze in de schijnwerper. Het licht dat om haar heen draait, reflecteert op haar latex jurk. Alle aandacht is op Naomi Sharon gevestigd wanneer ze het optreden opent met Definition Of Love, het eerste nummer van haar debuutalbum Obsidian. Naomi beschrijft Obsidian als een dagboek, met thema’s als ongezonde relaties, het herstellen ervan, en jezelf terugvinden. Met een vleugje attitude speelt ze If This Is Love, wat gaat over onvoldane verwachtingen in een relatie. De stijl van nummers als If This Is Love wordt door veel van haar luisteraars vergeleken met die van Sade, waar Naomi trots op is. Wel vindt ze het beter om artiesten afzonderlijk te beluisteren en beoordelen.

Meedansen op het ritme van 'Push'

Meer tourdata volgen na dit deel

Hoewel de lange jurk haar weinig beweegruimte biedt, danst Naomi mee op het ritme van Push, een nummer ontstaan in samenwerking met Omah Lay, dat elementen ontleent aan afroswing en amapiano. Waarschijnlijk is dit dansnummer het resultaat van de tip die Drake Naomi heeft gegeven, om een upbeat tempo op haar debuutalbum te zetten. “Dat zal in clubs gedraaid worden, en via die weg word je bekend”, heeft hij tegen haar gezegd. Met de kalmere nummers zoals Regardless en Nothing Sweeter (de single die ze in januari nog heeft gezongen voor COLORSxSTUDIOS) zweeft haar heldere, diepe stem in reverb rond in de ruimte.

Dit deel van de tour mag dan wel afgelopen zijn, maar binnenkort zullen er meer tourdata aangekondigd worden.