Aanstormend raptalent NOELL3 stond zaterdagavond in de bovenzaal van Paradiso. Met al een 101barz sessie onder haar riem en een samenwerking met CHO, belooft NOELL3 een grote artiest te worden in de Nederlandse rapscene. Als vrouw stond ze voor een moeilijke opdracht, maar haar vastberadenheid en ambitie heeft ervoor gezorgd dat ze zaterdagavond in de bovenzaal van Paradiso mocht optreden.

Levensverhaal

Verhaal van Naomi op een scherm

Ze is iets te laat, maar dat maakt niet uit. Het publiek heeft geduld en wacht netjes af, totdat er rond kwart voor acht dansers het podium opkomen. Ze spelen haar levensverhaal: de middelbare school, moeilijkheden, liefde en relaties. De dansers zitten aan een tafel te kaarten, de bewegingen uitbundig doch secuur. Dan komt NOELL3 op, gekleed in een spijkertuinbroek met glitters. Ze begint met debuutnummer Big Ben. Ze beweegt om de dansers heen en maakt het podium haar eigen. Na afloop van de eerste paar nummers speelt het verhaal van Naomi op een scherm af. Video’s die het verhaal vertellen van hoe ze is gekomen waar ze nu is. Deel 1 begint met NOELL3 die net uit bed komt en een ontbijtje eet. Ze realiseert zich dat ze te laat komt op haar werk en vertrekt met lood in haar schoenen. In de auto begint ze te rappen over hard werken, en dat succes niet haalbaar is als je niet je best doet.

Het is wat het is

Iedereen danst met haar

NOELL3 is verdwenen achter de coulissen en even is er een technische storing. Het is snel opgelost en er wordt aangekondigd dat ze er over tien seconden weer is. En inderdaad, nog geen tien seconden later komt ze weer het podium op, in een totaal andere outfit: een neongroene rok met een bijpassend deken als sluier. Ze verlaat het podium en komt het publiek in, waar iedereen met haar danst en haar toejuicht. Het tweede deel van het verhaal van Naomi draait om haar baan als schoonmaakster in een hotel. Ze komt te laat op haar werk aan en wordt streng toegesproken door haar baas; “Niet alles kan op de Noelle manier”. Eenmaal in de hotelkamer begint ze weer met rappen. Deze keer over hoe het is om de enige vrouw in haar klas te zijn en hoe ze zich harder moet bewijzen. Echter is ze vastberaden om het te laten lukken. Het beeld wisselt van haar springend op de hotelbedden, naar haar rappend voor haar baas. Teksten als “het is wat het is, I do what I have to” weergeven haar gedachtegang en ijverigheid.

Bijkomen

Zaklampen aan en een gehoorzaam publiek

En weer heeft ze een nieuwe outfit aan. Nu een wit joggingpak met een witte glitterjas, breekt ze samen met haar dansers in dans uit. “Ik heb al 3 outjes gehad in 10 minuten”, zegt ze buiten adem. Ze is zo moe, dat ze het publiek vraagt om het volgende nummer, Only, met haar te viben. Ze doet het verzoek om zaklampen aan te doen, want “dat past bij dit nummer”. Zelf zingt ze deze niet mee, bekent ze hijgend. Ze moet even op adem komen. Dat is geen probleem, het publiek gehoorzaamt en doet de zaklampen aan. Ondertussen loopt NOELL3 over het podium en beweegt ze mee met het nummer.

Kleine danseressen

Aanmoediging

Haar nichtjes mogen ook onder de schijnwerpers staan, ze mogen het podium opkomen om te dansen terwijl NOELL3 optreedt. De meiden lijken nog geen acht jaar oud, maar zijn al echte danseressen. Het is een heel lief gezicht en ongeacht hun leeftijd, zijn het al echte danseressen. Ook zij worden keihard aangemoedigd en ze lachen van oor tot oor. Trots gaat NOELL3 achter ze staan en kijkt zij ook lachend toe tussen het rappen door.

God

'Als je nog niet geloofde, is dit het bewijs'

Ze zegt af te sluiten met een onuitgebracht nummer. Het publiek protesteert en schreeuwt “we want more” zelfs door het nummer door. Toch is het echt afgelopen, zegt ze. Ze is al verdwenen en opeens klinkt haar stem: “Geintje”. Ze rapt nog een nummer en wanneer het dan echt afgelopen is, volgt er een lange ronde mensen bedanken. Als eerst bedankt ze God: “Als je nog niet geloofde, is dit het bewijs”. Daarna volgen familieleden, vrienden, klasgenoten, haar danseressen, haar buurmeisje, haar nichtjes en haar moeder. Allemaal komen ze het podium op en worden ze persoonlijk toegesproken. Het is de perfecte afsluiter van een avond waarin NOELL3’s liefde voor muziek, familie en vrienden te voelen is. Haar bescheidenheid siert haar en haar harde werk zal haar nog verder laten komen.