Met al jaren ervaring op zak, is Haagse rapper Mula B een pilaar in de Nederlandse hiphop. Het begint bij 'Drugs & Geld', dat gelijk aanslaat bij de Nederlandse jeugd. Hij brengt nog meerdere albums uit, zoals '8-9-17', 'Meesterplusser' en 'PRIX D’AMI'. In 2023 wint hij een Edison in de categorie hiphop en met zijn nieuwste album 'Narcopop', wordt zijn fanbase alleen maar groter. In Amsterdams Paradiso staat hij voor een volle zaal.

Ananas

Verwijzing naar bekende selfie

Het publiek bestaat grotendeels uit jonge mannen. Voordat de show begint, halen vriendengroepen nog snel biertjes aan de bar. Een jongen met een ananas loopt de zaal door. Op de albumcover van Narcopop, zit Mula B in een stoel, geposeerd met een ananas. De ananas volgt hem zijn hele carrière al. Het verwijst naar zijn bekende selfie, waar hij een ananas vast heeft. Sindsdien nemen fans het op zich om een ananas mee te nemen naar zijn concerten. Om 20.30, stipt op tijd, gaan de lichten uit. Het gejuich is oorverdovend en het wordt alleen maar harder wanneer Mula B het podium opkomt. Hij begint met nummer Sanitair van zijn nieuwe album. Hij volgt met Pijp Uit en het gespring is zo heftig, dat de grond meebeweegt met de menigte. In het publiek wordt een FC Den Haag vlag omhoog gehesen, de stad waar Mula B vandaan komt.

​​​​​​​Echte beseffers

Iconische nummers

Na zijn flinke entree kondigt hij een paar nummers aan voor de ‘echte beseffers’. Dat betekent niets minder dan zijn eerste album Drugs & Geld, waar zijn carrière begon op te pakken. De unieke beat van Lange Loop klinkt en het gaat helemaal los. Het houdt daar niet op, voor zijn grootste fans volgen nog meer iconische nummers zoals Echekems en Nieuwe Sim. Trouw dreunt het publiek de tekst op, met de handen bewegend op de muziek.

Moshpits

'Wij zijn hier vanavond samen met elkaar, je weet niet of morgen er nog is'

,,Wij zijn hier vanavond samen met elkaar, je weet niet of morgen er nog is”, vertelt Mula. De zaal reageert met geschreeuw en gejoel, de energie van het publiek wordt steeds broeieriger. Nummer Goeie Sosa galmt door de speakers en de eerste van nog vele moshpits vormt zich. Zweterige jongens vormen een open cirkel, waarna ze allemaal op elkaar inspringen. Gelijk daarna volgt Blokke Gepikt. De moshpits houden niet op, het wordt steeds warmer en de zweetvlekken steeds groter. Dichterbij en Domme Jongens laten het publiek door het lint gaan, de hitte lijkt niet uit te maken. De energie wordt een lat hoger getild en de open cirkel wordt telkens alleen maar groter en groter. Even springt een fan het podium op, maar die wordt weer snel weggebonjourd door de beveiliging. Mula B zit zo in zijn show, hij lijkt het niet eens op te merken.

La Familia

'Aandacht voor verschillende genocides'

De rapper creëert een moment van rust waarin hij vraagt om aandacht voor verschillende genocides die nu in de wereld plaatsvinden. Hij heeft het over Palestina, Congo en Soedan en wat zich daar allemaal afspeelt. Een enorm geschreeuw en gejoel volgt als erkenning, en Mula B volgt met een aankondiging: ’Het voelt als een grote familie’, waarna hij zijn vrienden op het podium uitnodigt. Hij roept iedereen op om de armen om elkaar heen te slaan en van links naar rechts te springen, ongeacht of je elkaar kent of niet. La Familia speelt af en iedereen gehoorzaamt, als een grote golf gaat de zaal van links naar rechts.

D2

Hitte bijna onuitstaanbaar

Het concert sluit af met hit D2 en voor de laatste keer gaat iedereen helemaal tekeer. De hitte is ondertussen bijna onuitstaanbaar, t-shirts zijn verdwenen en blouses zijn om middels gewikkeld. Ondanks de hitte lijkt het publiek nog op volle toeren te gaan, ze schreeuwen het nog één keer uit wanneer Mula B dan toch een einde aan de avond maakt. Hij loopt niet weg voordat hij de ananas uit het publiek in ontvangst neemt, een goede afsluiter van een hele levendige show.