Op 17 januari heeft Malvae in de Melkweg al een voorschot genomen met een exclusieve liveset première van zijn 'Chrysalis' EP. Het is zo exclusief dat het alleen op vinyl te krijgen is, maar als de winter en de lente voorbij zijn, geeft Malvae nog een optreden in de ADAM Toren op 27 juni. Vanaf dat moment is ‘Chrysalis’ ook via de streamingsdiensten te beluisteren.

Avant-garde

Inspiratie in Amazonegebied

Achter Malvae schuilt Jim van der Breggen. Hij is geboren in Nederland en opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Malvae wil iets toevoegen met zijn muziek aan de muziek die er al is. Hij ziet zichzelf als een muzikale vernieuwer en creëert een avant-garde elektronische geluid. Dat doet hij uit een boeiende mix van natuurlijke veldopnames, synthese en zijn eigen stem. Malvae is al geruime tijd bezig. Dat gaat terug naar 2017 als hij start met de release van Haunts Me. Dat nummer slaat snel aan en stijgt in de Verenigde Staten in de virale vijftig hitlijsten en maakt van Malvae een artiest om naar te kijken. In 2020 verschijnt het debuutalbum Amazonas waar Malvae zich diep waagt in het hart van het Amazone-regenwoud, dat tweeduizend kilometer lang is en vijf landen per rivier door dit uitgestrekte gebied doorkruist.

Ruimte en geluid

Multimediaal bij optreden

Malvae raakt overweldigd door het gebied door zijn rauwe schoonheid van de wildernis en veranderde geluiden in een symfonie van het regenwoud. Bij Tuyuka zijn ook beelden gemaakt. Voor zijn huidige werk onderzoekt Malvae de samensmelting van elektronische invloeden en de analoge synthesizers. Die hebben al een uitweg in de singles Newone en Tell Me, die hij samen met MAY BBY heeft gemaakt. Het is volgens Malvae een voorbeeld van deze evolutie en biedt een raadselachtige muzikale reis waarbij de grenzen vervagen tussen de natuurlijke wereld en de elektronische wereld. Hij verdiept zich in dit ingewikkelde samenspel van geluid tijdens het debuut van zijn aankomende EP Chrysalis. Via een dynamische live set weeft hij robuuste ritmische texturen en emotionele soundscapes samen. Die versterkt Malvae dan nog eens met beelden die dit krachtige contrast samenvatten.