Nadat Lucy Fabienne op vrijdag haar eerste tastbare single ‘Imposter Song’ op streamingsdienst Spotify heeft gezet, volgt een dag later een optreden in Poppodium PX Volendam waar ze haar EP Releaseshow doet. Nu ze haar opleiding aan de Herman Brood Academie heeft afgerond, geeft ze nu een vervolg aan de Rockacademie in Tilburg.

Country is een bron van inspiratie

Stevig en dromerig

Dat is op de avond ook sterk terug te horen. De songs die Lucy Fabienne samen met gitarist Mats den Dunnen in Alternative FM (zie video) laat horen, klinken in deze zaal met nog eens vijf mensen veel steviger. Tijdens haar optreden doet de stem van Lucy je zelfs denken aan country, wat ook  niet verwonderlijk is, want het is één van haar inspiratiebronnen. Ondanks het soms stevige werk, weet Lucy Fabienne de dromerigheid in haar muziek door te laten klinken, zoals op Elusive. Het is precies op het juiste moment daar de emotie in de song aan te brengen. Lucy Fabienne laat op haar werk een robuust geluid horen, maar toch weet ze ook even ingetogen over te komen met een akoestisch nummer zoals Comfortable In Silence. De titel van het nummer spreekt voor zich en zeker als je in dit nummer kunt verliezen.

Onderwerpen bespreekbaar maken met songs

Vrij in creatieve proces

Hoewel haar debuut EP pas na de zomer verschijnt, neemt Lucy Fabienne al een voorschot. Mijmerend op bijvoorbeeld Wandering Heart en uiteraard bedrog op de nieuwe single. Eigenlijk pakt Lucy Fabienne alles aan en maakt ze het bespreekbaar op haar songs. Een nu al sterke song is Scared To Lose. Zowel in de akoestische versie zoals Lucy Fabienne deze al heeft laten horen in Alternative FM, als met band klinkt het als een klok. In de song klinkt de angst dat iemand je ook echt verlaat, terwijl je dat liever niet wil. Daar zit de countrysnik in. Als band klinkt de song robuust en stevig. Precies wat het dan nodig heeft. Dat kan alles met de muzikale achtergrond van Lucy Fabienne te maken, want de Herman Brood Academie laat de muzikant heel erg vrij in het creatieve proces. Tel dan ook het PX Songwriters Guild erbij op en de vorming is daar en krijgen een uitweg in de muzikale arrangementen. Lucy Fabienne speelt behoorlijk wat songs en welke straks op de EP komen te staan, zal een verrassing blijven.