Op 20 april laat La Promenade Violence in Slachthuis Haarlem hun debuut EP ‘Every Yesterday’ horen. Voor de vier bandleden direct al een goed begin, want het levert een uitverkochte zaal op. Als support treedt Lorem Ipsum op, die een dag ervoor hun eigen album ‘Flat Caps And Rain Macs’ hebben uitgebracht.

Justin Jackson Foto: Gerard Suk

Fijne start

Bedrukte t-shirts vinden gretig aftrek

La Promenade Violence heeft al eerder het afgelopen jaar bewezen bij het uitbrengen van hun singles al een doelgroep aan te spreken. Opvallend is dat de drie singles We Are, Never Ending Why en Acrobat niet op de EP staan, maar wie maalt daar eigenlijk om. De plek waar de band speelt is Slachthuis Haarlem en die staan er min of meer om bekend om juist bands als La Promenade Violence graag podium te bieden. Het is iets wat Martijn Vonck van de band zelf ook zegt.,, De show bleek bij onze aankomst voor de soundcheck al helemaal uitverkocht te zijn, dus dat was natuurlijk geweldig om te horen. Onze eerste live show en dan direct Slachthuis uitverkopen, dat hadden we alleen maar durven dromen. Helaas wel nog een flink aantal mensen die aan de deur kaarten wilden kopen en dus weg werden gestuurd”, vertelt Martijn. Voor die mensen die buiten hebben moeten staan wachten, is er nog altijd een manier om de EP te kunnen beluisteren via streamingsplatformen. ,,De sfeer binnen was heel fijn, veel enthousiaste reacties tijdens en na de show ontvangen. We hadden daarnaast ook t-shirts laten drukken die gretig aftrek vonden. Al met al dus een fantastische avond voor ons”, klinkt het uit de mond van een tevreden Martijn.

Hang naar het geluid van de jaren tachtig

Slachthuis Haarlem kent een ‘ons-kent-ons’ sfeer

Dan de EP Every Yesterday zelf, want het is duidelijk dat La Promenade Violence duidelijk donkere randen heeft. Invloeden van The Editors, Joy Division maar ook The Cure is terug te horen in de muziek. ,,We hebben allemaal een voorliefde voor het geluid van de jaren tachtig. We hebben het niet bewust nagestreefd, maar het zit er eigenlijk van jongs af in”, vertelt Martijn. Helemaal verbazingwekkend is dat ook niet weer niet want frontman Justin Jackson komt uit het Verenigd Koninkrijk en gitarist Stefano Girardi en drummer Phil Dolfini zijn Italianen. Voor hen is Haarlem de plek bij uitstek. ,,Het Slachthuis biedt prima faciliteiten. Het is nieuw maar het is toch erg rafelig en een beetje alternatief en daar houden we van”, zegt Martijn. Het is niet alleen dat waarom de band kiest voor deze locatie. ,,Het is sowieso ‘ons-kent-ons’ en dat vinden we heel fijn. Ze hebben ons enorm geholpen. We hebben een videoclip opgenomen”, vertelt Martijn. Om tot het optreden te komen, heeft de band wel een lange aanloop genomen. Martijn is er als laatste bijgekomen in 2023 en vorig jaar is de eerste single uitgebracht. Daarbij heeft La Promenade Violence zichzelf als doel gesteld om zes nummers binnen een jaar te schrijven. ,,Dat is ons ruimschots gelukt”, zegt Martijn. Nu is het dan zover om het podium op te gaan en de songs te laten horen. Het zijn dus vier kakelverse songs waarbij La Promenade Violence duidelijk een eigen stempel weet te drukken.