Al de creativiteit heeft L‘Asset aangesproken op de EP ‘Biology’ die beschrijft hoe L’Asset zelf in elkaar steekt. De band rondom Tessa Lamers laat op de avond van de releaseshow in Patronaat Haarlem een veelvoud van invloeden horen. Niet alleen L’Asset treedt op, want als support speelt Susann waarbij op 3voor12 Noord-Holland al eens eerder aandacht voor is gegeven.

Susann

Susann

Het geluid van zacht kabbelende beekjes

Met alleen toetsen begeleid Susanne Thiel zoals ze voluit in het echt heet, zichzelf als support van de avond. Haar muziek is ingetogen en ook wat ze aan materiaal heeft. Susann stelt zich kwetsbaar op tijdens haar optreden waar ze onder meer nieuw materiaal laat horen, maar ook de single Arrow uit 2022 waar ze destijds een clip bij heeft gemaakt. Dat Susann weer speelt, is goed voor het publiek wat op de releaseshow van L’Asset is afgekomen. Als muzikante heeft ze te maken gehad met de corona break in 2020. De bloem komt tot bloei. Nieuwsgierigheid naar wat er meer gaat komen, heeft Susann in ieder geval gewerkt. Met het geluid van zacht kabbelende beekjes in bergen en waar zij zelf deze ook kleur geeft met haar heldere stem. Haar muziek ligt zeker in het verlengde voor het hoofdoptreden.

L’Asset

Inhoudelijk en dansbaar

Het hoofdoptreden is van L’Asset zelf die de EP Biology presenteert. Het is een mystiek begin met rook en licht waarbij L’Asset in een gewaad op het podium verschijnt. Dan klinken de elektronische beats van het openingsnummer Chaos wat past bij de entree op het podium. Wat tekst betreft geeft L’Asset een inkijk in haar eigen gedachtewereld. Het is ook waar Biology over gaat. Over hoe zijzelf als persoon is, maar tegelijkertijd is het voor die mensen bij wie het aanspreekt een stuk herkenning. Chaos is zo’n nummer. Dansbaar die het best goed kan gaan doen in de clubs of dansfeesten. Dat is niet alleen op het openingsnummer van de EP het geval. Self Love is minstens zo dansbaar en je mag zelf wel een beetje lief voor jezelf zijn.

Songs om de adem bij in te houden

Een vleugje oosterse mystiek

In het materiaal zit een vleugje oosterse mystiek in. Wijsheid die verpakt is in het songmateriaal, maar ook in de muziek zelf. L’Asset weet al deze stijlen moeiteloos in de muziek te integreren. Biology geeft niet alleen een inkijk in wie L’Asset zelf is maar ook in haar eigen achtergrond. Ze vertelt dat ze is opgegroeid tussen de bloemen. Haar ouders hebben gewerkt in de bloemistenwereld en na afloop kan iedereen een bloem ophalen. Ademloos zijn de nummers Tilted en Slowmotion. Vooral in dat laatste nummer zit een spanningsboog omdat pas helemaal aan het eind duidelijk wordt hoe het afloopt als je je laat vallen.

Acapella

Slotakkoord met dansbare elementen

Rustpunt in het optreden is een stuk acapella waarin L’Asset zingt. Kaal en zonder instrumenten. Zittend op het podium laat Tessa horen wat ze in dat stuk heeft te vertellen. De song heeft nog niet echt een titel, maar ademloos is het zeker wel. Daarna werkt L’Asset naar het einde van de releaseshow toe met wederom het dansbare element. Woven is opnieuw bewerkt en gaat over de verwevenheid binnen relaties en omgevingen en Body is jezelf prettig voelen in het lijf waar jezelf in zit. Het laatste nummer heeft een ska twist en daarmee laat L’Asset zien en horen dat muziek net in een keurslijf hoort te zitten.