Zowel Inge Lamboo als Wendy Moore vervullen de rol van Pride ambassadrice. Inge is het voor Amsterdam en Wendy is het voor Zandvoort. De Pride At The Beach van 2024 is een zonnige versie dan de versie van 2023 die een grijs verloop heeft gekend. De ambassadrices geven op de maandag 29 juli een optreden vol power.

Inge pakt uit

Innemend optreden

Voor een klein optreden van ongeveer een half uur heeft Inge met haar band toch best wat instrumenten meegenomen. Een akoestische gitaar, maar ook een elektrische gitaar. Het is gelijk aanpakken met Inge. Inge weet haar uithalen op Pray . Het is juist dat nummer wat je letterlijk en in de positieve zin van het woord aan stukken scheurt. Haar singles Younger Me en uiteraard ook de Pride anthem Like A Phoenix. Tijdens haar optreden vertelt Inge ook dat haar songs best autobiografisch zijn. Het is onder meer voelbaar bij haar song Younger Me. Voor Inge is de rol als ambassadrice er één die op haar ‘bucket list’ staat en die ze nu mag invullen. ,,Ik ben gevraagd in januari. Ik kreeg een belletje met die vraag. Ik zei meteen ‘ja’, zonder na te denken en het ging eigenlijk zo soepel als dat en het is super cool om dit te doen”, zegt Inge over haar rol als Pride ambassadrice voor Amsterdam. Ooit heeft ze zelf meegelopen. De ervaring voor haar is heel liefdevol geweest en dat is ook het moment dat ze bij zichzelf bedenkt dat dit iets is voor haar in de rol als ambassadrice.

Anthem

Het begin op een twaalfsnarige gitaar

Inge speelt tijdens haar optreden Like A Phoenix het Pride anthem voor dit jaar.  Het nummer is in drie uur tijd ontstaan. Iets wat ze al tijdens haar optreden vertelt. ,,Ik heb het nummer samen geschreven met Niels (van der Wielen – red.) van Orange Skyline. Destijds heb ik een twaalfsnarige gitaar gekocht. De gitarist van Fleetwood Mac heeft mijn filmpje op TikTok gedeeld dat ik op de gitaar speel. Het is echt mijn gitaarheld en het is bizar dat hij het juist deelt. Ik zag dat ik iets met deze gitaar iets moest doen en toen kwam er een heel krachtig liedje uit, waarop Pride Amsterdam mij vroeg of ik wellicht een anthem wilde maken”, vertelt Inge.

Belangrijke dag

Een wereld te winnen

Voor Inge is deze dag belangrijk. Er is een moment geweest dat Inge bij zichzelf merkt dat er met haar iets is. Iets wat ze beaamt. ,,Ik wil een soort stem zijn voor mensen die dar nu mee zitten. Al ben je tachtig, al ben je acht want ik vind het belangrijk dat ik een stem kan zijn voor mensen die dat nodig hebben en dat kan heel mooi zijn als Pride ambassadrice”, vertelt Inge over haar moment en wat ze er nu mee doet. Volgens Inge valt er in de wereld wat te winnen over dit onderwerp. ,,Ik wil eigenlijk voor de mensen die het nu heel erg moeilijk vinden om nu toch die stap te zetten ook al willen die mensen het misschien niet wat ook kan, maar ik vind tijd belangrijk en het is zeker nodig en je ziet aan de cijfers dat het weer naar achteren gaat als het gaat om pesterijen en vechtpartijen en daarom vind ik dit in 2024 nog steeds belangrijk”, zegt Inge over Pride in het algemeen.

Het delen van muziek en verhalen

Druk bezig met nieuw materiaal

Inge is weer druk bezig met het maken van nieuwe liedjes. Op de vraag wat muziek voor haar betekent, zegt ze dat zonder muziek er niet meer is. ,,Ik betrap mij er zelf op dat ik met muziek bezig ben. Dat is met liedjes in een andere stijl zetten, wat ik op TikTok en op Instagram doe. Dat vind ik zo leuk om mijn verhaal online te delen en in het publiek. Daar ben ik voor gemaakt”, vertelt Inge over muziek in haar leven. Ze weet ook precies de manier om haar verhaal te delen met haar publiek en dat heeft ze op maandagmiddag tijdens Pride At The Beach laten zien.

Optreden is een thuiskomen

Pride is belangrijk

Voor Wendy Moore is een optreden op het Zandvoortse Raadhuisplein een thuiskomen. Samen met bassiste Jamie de Groot staat Wendy op het podium en de orkestband vanuit de dj set doet de rest, waardoor het direct voelt alsof er een hele band op het podium staat. Uiteraard speelt Wendy haar nieuwe single Hooked en ook Hell On Earth. Zelf vertelt Wendy over haar eigen ervaring van haar queer zijn. Het voorbeeld zit in een moment in Amsterdam waar Wendy met haar vriendin gewoon over straat lopen en nog niet eens hand-in-hand lopen en toch worden uitgescholden. Pride is voor Wendy daarom belangrijk. Het is tegelijkertijd een statement maken en een feestje vieren. ,,Voor mij is het altijd een statement maken geweest en afsluiten met een feestje. Het moet van beide evenveel zijn”, zegt Wendy over Pride At The Beach.

Wendy Moore samen met Jamie de Groot

Muzikale klik

‘Het is een song waar iedereen lekker op kan stampen’

Op het podium staat ze weer met Jamie de Groot. De klik tussen het tweetal ligt vooral in het feit dat Jamie anders tegen muziek aankijkt dan dat Wendy dat doet. ,,We zijn gewoon een goed team”, zegt Wendy. Diezelfde Jamie heeft ook meegeschreven aan de huidige single Hooked. Er is een moment dat Wendy vast komt te zitten en aan Jamie vraagt hoe zij er tegen aankijkt. Vervolgens komt de bassiste met een refrein en wordt deze samen met de Wodan Boys verder afgemaakt tot wat het nu is. Een single die een positieve vibe kent. ,,Ik wilde graag een liedje die live en cool klinkt. Er zit best wel emotioneel gewicht aan. Het is een song waar iedereen lekker op kan stampen. Het was een liedje wat ik eigenlijk nodig had in mijn live set en toen kwam Hooked”, vertelt Wendy over haar nieuwe single die inmiddels ook te horen is geweest op de landelijke zender 3FM.