Organisator Friendly Fire van Indian Summer Festival kan weer terugkijken op een geslaagd festival waar ruim 15.000 bezoekers op af zijn gekomen. De weergoden hebben op zaterdag 29 juni goed meegewerkt, want op het festivalterrein is een stralend zonnetje te zien. Net als de eerdere edities heeft het Indian Summer Festival een onderkomen op het terrein van het Geestmerambacht.

Acda & De Munnik

Acda & De Munnik

Een letterlijke regen van zonnestralen

Een van de hoogtepunten is de reünie van Acda & De Munnik. En ja het is natuurlijk ook fijn als de hit Het Regent Zonnestralen in natuurlijk opzicht letterlijk neerdaalt. Alleen het liedje waar Herman even rustig moet ademhalen heeft wel een ietwat andere strekking, maar de metafoor is om het leven te omarmen en te nemen zoals het is. In dat op zicht zijn de zonnestralen positief en kun je het leven beter op die manier omarmen. De beide heren staan met een band op het hoofdpodium, waar zij in de avonduren staan.

Son Mieux

Publiekstrekkers op hoofdpodium

Van festivaltrekkers tot Nederhoppers

Eerder op het hoofdpodium staan onder meer Donnie en de festivalsensatie van de laatste twee jaar Son Mieux uit Den Haag. De band weet opnieuw het publiek te trakteren op een optreden wat alleen Son Mieux kan doen. Daarna doet De Jeugd van Tegenwoordig (met Willie Wartaal, zie foto) eveneens een flinke duit in de festivalzak en waar duidelijk is te zien dat de Nederhoppers na twintig jaar optreden nog steeds een groot publiek weet te trekken. Belangrijker nog, is dat De Jeugd van Tegenwoordig de massa op het festival terrein heen en weer laat springen. Als de reünisten in de personen van Thomas Acda en Paul de Munnik later op de avond dit weten te herhalen, is er toch nog een act die er ook in weet te slagen om het publiek op een daverend slotakkoord te trakteren. Ook aan het eind van de avond gaat het nogmaals los bij The Dirty Daddies.

Willie Wartaal

Ruimte voor populaire acts en nostalgie

Feestje bij jong publiek

Het hoofdpodium is niet de enige plek waar wat te beleven valt. Daarnaast heeft Indian Summer Festival de Turn Up Stage. Op deze plek treden populaire acts als Roxy Dekker, Bizzey en Outsiders op. Volgens de bezoekers valt vooral het optreden van Roxy Dekker op Zij zorgt voor de nodige drukte en een flink feestje bij het grotendeels jonge publiek. Wie nostalgie wil hebben, gaat naar het gedeelte wat bekend staan als de Back 2 The Future area. In Rudi's Après-Ski Bar en STËLZ Dome zijn er intiemere feestjes, maar wel met een hoog feestgehalte.

The Dirty Daddies

Geslaagde editie zonder incidenten

Nieuwe datum bekend

Organisator Friendly Fire is eveneens tevreden over het verloop van de festivaldag op de laatste zaterdag van juni. Er zijn geen incidenten geweest op de zonnige zaterdag. Bovendien hebben bezoekers gebruik kunnen maken van gratis drinkwater en gratis zonnebrand, wat volgens de organisator met de zomerse temperaturen geen overbodige luxe blijkt te zijn. Voor de liefhebbers van dit festival is het nu al bekend waanneer de volgende editie gaat plaatsvinden. De 2025 editie van het Indian Summer Festival gaat plaatsvinden op zaterdag 28 juni.