Een contrastrijke luisterbeleving als het gaat om het optreden van Library Card en als support Toto Boroto. Uiteenlopend omdat de hoofdact nogal luidruchtig is en dat dit gezegd kan worden van Toto Boroto die met hun muziek een cominatie hebben van dreampop en haast psychedeliche gitaarinvloeden. Misschien wel dreampop. Dat Library Card behoorlijk onder de aandacht is, blijkt uit hun verschillende optredens tijdens bijvoorbeeld ESNS en hun meest recente EP ‘Nothing Interesting’.

Toto Boroto

Een charmante start met een combi van dreampop en psychedelie

Ideale opwarmer

De avond begint zacht met Toto Boroto in het voorprogramma, dat zweeft tussen delicate dreampop en stevige riffs. Zeg maar psychedelie. Ondanks hun ietwat verlegen aanwezigheid op het podium, weten ze het groeiende publiek te charmeren met melodieuze composities die naadloos overgaan van rustig en dromerig naar een krachtigere, bijna rockachtige energie. Een ideale opwarmer voor de storm die nog moet gaat volgen.

Library Card

Library Card: Post-punk met een boodschap

Energieke uitstraling en maatschappijkritische teksten

Met de komst van Library Card op het podium verandert de atmosfeer onmiddellijk. De Rotterdamse band staat bekend om hun energieke uitstraling en maatschappijkritische teksten, en deze avond is geen uitzondering. Hun muziek, een verrassende mix van post-punk en stevige rock, gecombineerd met soms bijna postrock-achtige soundscapes, vult de zaal met een rauwe intensiteit.

Lot van Teylingen, de frontpersoon van de band, levert met een combinatie van praat- en zangstem een serie gevatte teksten die de luisteraar uitdaagt over onderwerpen als mannelijk privilege en sociale rechtvaardigheid. Hoewel de teksten soms wat moeilijk te verstaan zijn, is de boodschap helder: een cynische blik op existentiële en maatschappelijke hot topics, die het publiek aan het denken zet.

Filosofische en ironische thema's

Energie en reflectie

Een aantal nummers springen eruit tijdens het concert, zoals Kierkegaard, waar de band hun vermogen toont om filosofische en ironische thema's om te zetten in pakkende, energieke muziek. De encore, Sunflowers, is wellicht het meest betoverende moment van de avond. Het nummer, dat een kritische blik werpt op de druk om productief te zijn, resoneert sterk met het publiek en is een waardige afsluiter van een avond vol energie en reflectie.

Boeiende act in Nederlands muzieklandschap

Op Best Kept Secret

Library Card bewijst opnieuw waarom ze gezien worden als een van de boeiendste acts in het Nederlandse muzieklandschap. Hun combinatie van scherpe, doordachte teksten en muzikale excellentie biedt niet alleen vermaak, maar daagt de luisteraar ook uit om na te denken over belangrijke maatschappelijke thema's. De band, die binnenkort ook op Best Kept Secret te zien zal zijn met zowel een optreden als een DJ-set, blijft een must-see voor liefhebbers van diepgravende, energieke muziek.