Op 20 en 21 juli 2024 transformeert Haltpop Topsportcentrum De Koog wederom tot een bruisende festivallocatie. Van Zaans talent tot internationale acts, het podium biedt dit weekend een diverse line-up. Niet alleen muziekliefhebbers van alternatieve muziekgenres zoals ska, metal, punk en rock kunnen hier hun hart ophalen. De organisatoren denken daarmee aan een breed publiek waar feestgangers van jong tot oud de weg naar het festival weten te vinden.

Zaterdag in teken van lokaal talent

Afsluiting met Mark Foggo

De line-up gedurende het weekend bestaat uit acts als Zebrahead, die een exclusieve Nederlandse show speelt, maar ook Mark Foggo, The Casualties en Perestrojska. Zaterdag, de eerste dag van het festival, staat in het teken van Zaans talent. Om te laten zien hoe talentrijk de Zaanstreek is, is deze dag gevuld met bands die nog niet eerder op het Haltpop-podium hebben gestaan. Dit concept wordt gesterkt door de The Metal Jam als opening van het festival. Niet alleen eerder gevormde bands, maar ook jammers treden dit jaar op. De zaterdag wordt afgesloten met internationale headliner Mark Foggo. Het festival poogt hiermee een breder publiek kennis te laten maken het talent uit de Zaanstreek, wat vorig jaar een succesformule is geweest.

Zondag in teken van nationaal en internationale bands

Optredens van onder meer 45ACIDBABIES, For I Am King en Magic Tom & Yuri

Zondag 21 juli staat in het teken van nationale en internationale bands. De dag is gevuld met een divers programma van verschillende muziekstijlen, zoals ska door The Locos, electropunk door 45ACIDBABIES, metal door For I Am King en zelfs een punk-goochelshow door Magic Tom & Yuri.

Waar Haltpop vorig jaar op groei heeft ingezet met de groeiende technische productie, ligt de nadruk dit jaar op het creëren van de totaalbeleving. Zo zijn de twee podia dit jaar van identieke grootte, wat de shows van de bands en de ervaring van bezoekers ten goede komt: bezoekers kunnen gevoelsmatig dichterbij de intieme en energieke optredens komen, waarbij de mogelijkheid tot dansen, moshen en genieten centraal staat. Precies zoals een alternatief festival hoort te zijn.

Vrijwilligersteam cruciaal voor slagen van evenement

Investering in toegankelijkheid en duurzaamheid

Daarnaast is het betrokken vrijwilligersteam volgens de organisatoren cruciaal voor het succes van het festival. In een vroeg stadium werken zij mee aan het mogelijk maken van en aan de creatieve invulling van het festival, wat bijdraagt aan de positieve en inclusieve sfeer op het festival. Ook zorgt dit voor nieuwe, frisse ideeën, wat resulteert in een strakke aanpak van de bar en het terrein, maar ook in meer ruimte voor decoratie en activiteiten voor kinderen.

De organisatie investeert ook nog steeds in verstopte ideologieën van toegankelijkheid en duurzaamheid. ,,Binnen het festivallandschap zijn de stijgende prijzen een uitdaging. Ook dit jaar zochten we een balans tussen toegankelijkheid en het mogelijk maken van het festival. Het resulteert helaas in een kleine verhoging van de prijzen, maar we doen er alles aan om het festival nog zo toegankelijk mogelijk te houden. De prijzen van drankjes, bijvoorbeeld, doen we natuurlijk niet voor de hoofdprijs”, zegt het bestuur van Haltpop.

Lokale samenwerkingen

Duurzaamheid staat centraal met gebruik van bijvoorbeeld recyclebare bekers

De lokale samenwerkingen dragen bij aan het mogelijk maken hiervan. Zo is er een samenwerking met een plaatselijke brouwerij die het bier letterlijk van om de hoek levert en draagt Podium DE FLUX bij aan de Zaanse Dag. De organisatie neemt daarnaast maatregelen om het evenement zo duurzaam mogelijk te organiseren en investeert daarvoor bijvoorbeeld in het gebruik van recyclebare bekers, het aanbieden van vegetarisch en veganistisch voedsel en het gebruiken van energiezuinige aggregaten en duurzame materialen.

Haltpop 2024 is volgens de organisatoren niet alleen voor fans van (alternatieve) muziek en liefhebbers van gezelligheid, maar ook voor een dagje uit met of zonder de familie is Haltpop op 20 en 21 juli hét feest in de Zaanstreek.

Volledige line up

Zaterdag (Day 1): Mark Foggo, Perestrojska, Rabauw, Kingfisher, Arising Rebellion, Cocoa River, Magnefix, The Metal Jam, Oude Mannen DJ Team

Zondag (Day 2): Zebrahead, The Locos, The Dwarves, The Casualties, For I Am King, Magic Tom & Yuri, Arson, Iron Jinn, 45ACIDBABIES, Maria Iskariot, State Power