Als Loupe in 2021 aan de Popronde begint, groeit de band uit tot één van de muzikale lievelingen uit binnen de Nederlandse grenzen. Alles klinkt met een fluwelen randje, wat door het gitaarspel van Abel binnen de band. Het is verfijnd, het is in de juiste proporties en ook nog eens in de juiste dosis. Dit alles komt samen als Loupe in een stampvol Bitterzoet de EP ‘Flaws Of A Circle’ prominent onder de aandacht weet te brengen.

Veranderingen binnen de band

Geen twijfel

Natuurlijk is er behoorlijk wat veranderd binnen Loupe, want vorig jaar geeft Julia Korthouwer te kennen dat ze ermee ophoudt om zich meer op haar solocarrière te storten. In Nina Ouattara vinden de drie bandleden Lana Kooper (bass), Annemarie van der Born (drums) en Abel (gitaar) de opvolger van Julia. Niks geen twijfel over het geluid van de band die op Flaws Of A Circle vertrouwd klinkt en misschien wel een tikje de dreampop aantikt, hoewel het indie geluid en de subtiele kant van alt pop niet wordt afgezworen. Kortom Loupe blijft trouw aan de muzikale uitgangspunten.

Aangename verrassing

Voor de fijnproevers

Eigenlijk begint dat al met de single Tested Waters waarop Nina voor het eerst de leading vocals voor haar rekening neemt. Een aangename verrassing is toch Forest Of Our Memories waar het echt stroomt. Er zijn zelfs twee versies te vinden op het internet. De single versie en de versie in de volle lengte die iets meer dan vijf minuten duurt. Vooral die laatste versie is er echt één voor de fijnproevers, want als je al niet genoeg van de single krijgt, kun je in die versie echt aan je trekken komen. Op het podium is dat geen uitzondering, want het is Loupe zoals het hoort te klinken.

Metgezel om de wereld uit te zetten

Fluwele gitaarspel

Muzikaal gezien laat Flaws Of A Circle zich luisteren als stromend water die rust geeft in een toch al woelige wereld. Voorbeeld is Black Beauty Race. Juist op die song is dat fluwele gitaarspel van Abel wat de toon weet te zetten. Het is niet alleen dat nummers. Alles bij elkaar is de EP misschien je beste metgezel om de wereld even uit te zetten en eindeloos weg te dromen en er lustig op los te fantaseren. Dat is het muzikale gedeelte. Inhoudelijk blijkt dat wel uit de songs waarop Nina haar stempel drukt, wat vooral met haar verleden te maken heeft. Het eerder genoemde Forest Of Our Memories refereert hier onder meer aan.