De band FFOOSS met nicht Sophie(gitaar) en neef Jannes(drum) en een bassist aan boord neemt de tijd om te soundchecken en zelfs een compleet nummer uit te spelen. Na een korte verkleedbreak treedt het illustere trio het podium op om te gaan knallen.

'Riesbodies' exemplarisch voor episode met corona

Toekomstperspectief spat uiteen in periode met lockdowns

De band opent met Goose, Riesbodies, and Rocksong. Riesbodies is een nummer uit de coronaperiode waarin het leven van popartiesten volledig is gestokt. Het toekomstperspectief van wervelende optredens op Nederlandse podia en zinnenprikkelende tours in het buitenland wordt tijdens die periode uiteengespat. Het wordt allemaal gecanceld in een periode die nu achter ons ligt. De bijbehorende videoclip steekt de draak met deze in bepaalde opzichten krankzinnige periode. 

Rocksong, ook afkomstig van de EP My Life As A Teenage Wanker, is lekker in het gehoor liggende garagerock met een terugkerende neuriezanglijn. In een eerder gegeven interview met The Daily Indie vertelt Sophia: “Het gaat over iets of iemand willen, en het of hem of haar dan krijgen, en dan niet meer willen. Of wel. Of soms. Of je hele leven omgooien voor iets en dan helemaal niet krijgen wat je wil. Ook super kut natuurlijk. En dan geërgerd met jezelf zijn omdat je geen idee hebt wat je nou eigenlijk allemaal aan het doen bent.”

Pittig rocken vol vuur en vaart

Rammen, raggen en energiek zingen op het podium

Tussen alle nummers wordt er even gegrapt met elkaar of met het publiek. Humor en dan met name inside jokes is wat FFOOSS typeert als je ook kijkt naar de clips. Het is een creatieve blik op absurde dingen in het leven of wordt het dagelijks gewone juist het absurde ingetrokken, als het maar relativeert in een bepaald daglicht. Dat met een zekere lichtheid en humor komt het  neer op plezier en lol maken in wat je doet. Dat is de insteek. Rammen, raggen en energiek zingen op het podium is dan een fijne manier van expressie. En de boel niet zo serieus nemen zegt drummer-zanger Jannes van Kaam na afloop. Jannes vertelt dat het ontstaan van de naam FFOOSS een lang verhaal is maar uiteindelijk niets betekent. Hun fuzzpop is verre van een lege huls. Het snijdt de DIY cultuur aan dat het leven verlangens en frustraties kent en hoe daar mee om te gaan. Een beetje zelfspot is daarbij wel gezond.    

FFOOSS speelt vol power

Springerig sparren met voeten werk en gitaarspelen op podium

Als Sophie het publiek wijst op haar judopak is het oppassen geblazen ;-). De gitariste spart met springerig voetenwerk al gitaarspelend als een energieke vechtsporter op het podium. Jannes slaat als een locomotief op snelheid op de drums gecombineerd met zang. Ook de bassist op de achtergrond zingt mee en ragt met de basgitaar of het zijn lust of zijn leven is. Met zijn drieën produceren ze een powervolle set. 

Het nummer Slayer staat ook op de setlist van vanavond. Pure garagerock van de bovenste plank. Een nummer dat uit een herhalend refrein bestaat: 

I don’t wanna be your slayer, I just wanna be your slayer.   

Verder op de avond speelt de band Norm, No Strings Attached, Goddamn, Attention, How I’d love, Millenium Friction en Fomm. De bandleden Sophie en Jannes spelen ook in andere bands respectievelijk 45ACIDBABIES en Bongloard.