De organisatoren van het Haarlemse Boring festival kunnen weer tevreden zijn, want het tweedaagse festival in Haarlem waar crossover het uitgangspunt is, begint op vrijdagavond met een optreden van L’Asset. Het optreden valt op deze dag mooi samen met de nieuwe single ‘Body’ die op dezelfde dag door de band is uitgebracht. L’Asset is een band, maar het grote brein achter alles is toch Tessa Lamers die de songs maakt.

Grote broer houdt het in de gaten

Schoonheid van het luisteren

L’Asset begint gelijk al met nieuw materiaal en waarmee de band de bezoekers in de Vishal nabij de Grote Sint Bavo op de Grote Markt direct al beetpakt. Alsof de grote broer alles in de gaten houdt, wat er lager aan het afspelen is. Vooral de dynamiek tussen drummer Max Coenders en Dillan Sondervan op keyboards kent een prima chemie, want het geluid is de ruggengraat van de band. Het ontaard niet een chaos en dat is precies het nummer met de gelijknamige titel waar L’Asset mee start. Dat terwijl het optreden niet alleen om tempo draait, maar waar de schoonheid van het luisteren niet ver weg is in bijvoorbeeld Slowmotion.

Hal komt in beweging

Jezelf zijn

Diezelfde schoonheid klinkt door in Bulletproof. Vooral Tessa weet de bezoekers in de hal verder in beweging te brengen door van het podium de hal door te gaan. Daar weet iemand uit het publiek meerdere mensen mee te krijgen voor een dans voor de podium wat zichtbaar blije gezichten oplevert aan de kant van de band. Daar is de muziek ook wel naar, want er zit dynamiek en energie in. Het is iets waar ook de organisatoren van Boring op hopen, omdat wie je ook bent en wat je ook bent, jezelf kan zijn op het festival en precies bij het optreden van L’Asset gebeurt dat.

De invloed van ska

Ode aan het lichaam

Met de nieuwe single Body sluit L’Asset het optreden af. Direct valt de ska invloed op en waar zowel de drumbeats en de drum zelf bij de live versie moeiteloos in de puzzel vallen en als een goedlopende machine eruit komt. Waar Self Love nog gaat over dat je best aardig voor jezelf mag zijn, geldt dat ook voor de nieuwe single. Gelukkig zijn met wie je bent en wat je met al het gereedschap waarmee je door je ouders op de wereld bent neergezet er alles weet uit te halen. Het is bijna een ode aan je eigen lichaam waar je in zit.