Sinds drie jaar is The Deep Club nu bezig. Inderdaad is dit ooit begonnen tijdens de corona periode als stream want ja dansen in de club mag in die dagen niet. Reden om eens met Albert Roelofswaard te praten. Hij is medeorganisator en DJ (Lbert) van The Deep Club die in Hoofddorp een club aan de scene wil toevoegen.

Terug gaan in de tijd

Nog even graag terug gaan in de tijd naar de jaren 80 waar De Hoeve aan de Hoofdweg zich op dat moment bevind. Een culturele broedplaats voor veel soorten muziek. Van acid feesten tot drum-'n-bass feesten een gemixt publiek die De Hoeve in die dagen bezoeken. Vooral in de jaren 90 waar De Hoeve ook concurrentie krijgt van The Challenge, een mega discotheek, die in heel Nederland bekendheid geniet met feesten als Mellow Experience, en de gewone clubavonden met DJ Orlando waar ruim 1000 bezoekers tot in de late uurtjes door kunnen feesten. Helaas moeten beide locaties rond het jaar 2010 dicht vanwege diverse redenen.

‘Het ultieme underground gevoel’

Vooral de avonden in de Hoeve wil The Deep Club laten herbeleven "het ultieme underground gevoel". Veel plekken als De Hoeve zijn er niet meer en sowieso in de Haarlemmermeer wat toch al ruim 150.000 inwoners telt, is het met de uitgaan locaties karig gesteld. En er zijn maar paar honderd mensen nodig om een topavond te hebben. Dus krijgt Albert samen met Tim (Nova Casa) Sylvan (Johan DaSylva) en Remco (Chico) het idee om samen met Cpunt clubavonden te organiseren " Een plek waar, naast bekende namen, talenten de kans krijgen om zich te laten zien en dan vooral gefocust op deep house, progressive house en medolic techno. Met mixed publiek van alle leeftijden maakt het een fijne club vibe in een knusse zaal met uitstekend sound system van Cpunt.

De keuze is reuze

De afgelopen editie op 3 februari heeft een uitverkocht huis opgeleverd waarin Dimitri (bekend van de o.a. Roxy, 909 en natuurlijk De Hoeve vroeger) in de line up heeft gestaan. En dit smaakt naar meer, zo komt Jaydee (Robin Albers) op 13 april draaien met een Jaydee Invites waarbij Robin de line up met Rafa, Sylva de Luna, Austin Dest, B.O.B. en Lbert heeft samengesteld. Ook deze avond krijgen talenten een kans om hun kunsten te vertonen, een mooie avond. ,,Het belooft weer een mooie avond te worden. De grootste uitdaging is publiek naar Cpunt trekken, er zijn elk weekend veel festivals of feesten in de regio en daarbuiten en de keuze is reuze. Als we met elkaar zorgen dat er voldoende mensen van onze feestjes weten en lekker een avond komen dansen kunnen we naast bekende namen ook steeds meer DJ talent een podium geven en uitbreiden met het aantal avonden en de andere zalen”, zegt Albert. En die manier krijgt de dance scene er een locatie bij in de Haarlemmermeer. Ook staan de jongens open voor andere locaties in Noord- Holland want "The Deep Club transforms your venue in a happy place to dance".

Dus laat 13 april de dansvloer maar weer zinderen in Hoofddorp.