Inmiddels is het album ‘Harlem Hotel’ alweer een paar weken oud en heeft de band Bobby’s Gun ook een albumreleaseshow in Cinetol Amsterdam achter de rug. In aanloop naar dit optreden toe vertelt Bob Poldermans en naamgever van de band hoe het album in elkaar steekt en over de voorliefde van vooral de Amerikaanse droom.

Bandleden kennen elkaar van onder meer Conservatorium Haarlem

Ooit begint Bob Poldermans met zijn buurjongen muziek te maken, omdat beiden een gitaar hebben. De buurjongen zit trouwens nog steeds in de band. Naast Bob bestaat de Bobby’s Gun uit Steve Cuiper, Max de Kok, Branco Spadon en Naut Valster. Volgens Bob kent de band elkaar het meest van het Conservatorium in Haarlem. Direct valt de openingstrack America op van het album Harlem Hotel. Het heeft een Bruce Springsteen twist waarbij vooral het dan zelfs gaat om The E-Street Band. Het is iets wat Bob niet ontkent. ,,Dit is voor mij één van de helden en daar neem ik de in mee. Dit staat wel bovenaan in het lijstje van grootheden van mijzelf”, zegt Bob over het nummer. Wie denkt dat het alleen maar dit soort nummers betreft, heeft het mis. ,,Dan zou ik ook de rest van het album maar gaan beluisteren”, zegt Bob. Harlem Hotel is meer dan alleen de knipoog naar The E-Street Band en Springsteen.

‘Mijn eigen naam klonk het toch als een volkszanger’

De naam Bobby’s Gun is voortgekomen nadat Bob eerst onder zijn eigen naam met ‘band’ erachter, alleen blijkt Bob daar steeds meer moeite mee te hebben. ,,De band onder de huidige naam bestaat nu een jaar. Daarvoor was het onder mijn naam. Maar dat bekte niet lekker met wat Engelstalige poprock nummers. Daar was niks mee en onder mijn eigen naam klonk het toch als een volkszanger”, vertelt Bob. Het is maar goed ook dat de band onder naam Bobby’s Gun verder gaat, want dat past ook bij Rock With You. Op dat nummer gaat het zelfs de richting van Lenny Kravitz op. Recht toe, recht aan orgel en zelfs een blazer is te horen, waarmee het niet alleen rock is, maar zelfs soul, wat precies in de traditie past van Kravitz. Het is tegelijk de kracht van het album dat Bobby’s Gun zich niet beperkt.

‘Roadtrip door de classic rock’

Het titelnummer Harlem Hotel is misschien wel het rustpunt. Niet alleen als titel van het nummer maar ook op het album. ,,Het is eigenlijk een soort roadtrip door de classic rock heen. Waar wij een eigen draai aan hebben gegeven waardoor het nu meer een classic rock van de toekomst is. Er zitten ook Easlesachtige dingen in”, vertelt Bob. Of Bob zelf wat met het land heeft, zegt hij dat niet in het land is geweest. ,,Ik vind het idee van The American Dream altijd te gek. Dat is een beetje in het proces van het schrijven waar het allemaal over gaat. Dus ‘The Sky Is The Limit’ mentaliteit dat je van niets tot iets van een groot iemand kunt worden. Dat stukje verhalen vertellen zit erin en dat waardeer ik”, zegt Bob over het album Harlem Hotel. De roadtrip gaat eigenlijk door, maar dan heeft het meer te maken met het maken van muziek. Er ligt volgens Bob nog meer materiaal wat Bobby’s Gun wil gaan uitbrengen.