Op zondagmiddag 29 september zal Luna Ludmila tijdens The Voyage in Podium Victorie in Alkmaar voor het eerst een geheel nieuwe kant van zichzelf laten zien: haar allereerste audiovisuele performance, in samenwerking met visueel kunstenaar Grigory Gromov. Deze speciale middag staat in het teken van een diepe, zintuiglijke reis waarin muziek en beeld samenkomen, speciaal gecreëerd om het publiek volledig onder te dompelen in een meditatieve ervaring. The Voyage vangt aan om 14.30.

'Het leek mij altijd al heel tof om een keer met een visueel kunstenaar samen te werken'

,,Het leek mij altijd al heel tof om een keer met een visueel kunstenaar samen te werken, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen. Toen Victorie mij benaderde voor The Voyage en ook voorstelde dat ik samen kon werken met een visuele artiest, was ik gelijk heel enthousiast”, zegt Luna Ludmila die op zondag 29 september tijdens The Voyage voor het eerst een geheel nieuwe kant van zichzelf zal laten zien.

Performance staat in het teken van een diepe, zintuiglijke reis waarin muziek en beeld samenkomen

Luna presenteert tijdens deze middag haar audiovisuele performance, in samenwerking met  visueel kunstenaar Grigory Gromov. Deze performance staat in het teken van een diepe, zintuiglijke reis waarin muziek en beeld samenkomen, speciaal gecreëerd om het publiek volledig onder te dompelen in een meditatieve muzikale ervaring. ,,Dit wordt de eerste keer dat ik deze muziek live voor een publiek speel, en ik kan niet wachten om dit te delen in een omgeving die zo perfect is voor introspectie en rust"; vertelt Luna. ,,Grigory en ik hebben hard gewerkt om een performance te creëren waarin beeld en geluid echt met elkaar versmelten. Deze worden door het systeem dat we hebben gebouwd letterlijk met elkaar gekoppeld. Het resultaat is een volledige harmonieuze audiovisuele performance waarin beeld en geluid met elkaar samensmelten”, zegt Luna

Tot rust komen staat centraal

The Voyage biedt een unieke gelegenheid voor bezoekers om volledig tot rust te komen. Bij binnenkomst zet je je telefoon uit, trek je je schoenen uit en neem je plaats op een bedje in de grote zaal. Vand opent de middag met een 45 minuten durende ambient DJ-set, bedoeld om de zintuigen te resetten en het publiek klaar te maken voor de hoofdact.

Vervolgens begint Luna Ludmila’s performance, ondersteund door Grigory Gromov’s visuals, waarbij beeld en geluid samen een adembenemende synergie vormen. vormen en waarbij beeld en geluid volgens Luna tot een adembenemende synergie komen. Deze middag draait niet alleen om de muziek, maar om de volledige ervaring. Luna’s betoverende klanken, die zich langzaam ontvouwen, creëren samen met de visuals een sfeer van melancholie, introspectie en rust ,,Het is alsof je even de realiteit verlaat en een andere wereld binnenstapt, een wereld waar muziek en beeld je volledig meenemen”, zegt Luna.