Op 25 januari is het in een volle zaal in Patronaat Haarlem genieten van een avond vol steengoede (indie) rock. Blanko, multi-instrumentalist, producer, maar bovenal, rock-ster staat daar met een aanstekelijk dansbaar optreden. Een avond vol zwoele grooves, smaakvolle gitaren, levendige synths, slimme teksten en een ongeëvenaard live optreden. Met alternatieve rockband Lorem Ipsum in het voorprogramma.

Lorem Ipsum opent de avond

Stekelige single

Lorem Ipsum opent de avond in het Patronaat Haarlem. Niet alleen heeft Lorem Ipsum als voorprogramma mee getoerd, maar Blanko (Jan de Witte) is tevens ook producent van meerdere EP's van Lorem Ipsum. Lorem Ipsum begint de avond met hun net uitgebrachte nieuwe track No Good. Een cynisch en wat hard, doch zwoel nummer over een potentiële ex(?), met lekkere gitaren en backup vocals van medebandleden. No Good is simpelweg erg ‘good’.

Spookachtig

Meenemen naar vakantieplek

Een spookachtige gitaarintro leidt ons naar een nieuw, nog ongereleased Spooky. Met een hele tour al achter de rug te hebben is Lorem Ipsum goed op elkaar ingespeeld en staat relaxter te spelen dan ooit. Veel nieuw materiaal, wat binnenkort uitkomt, en wat oude bekende nummers, zoals Ordinary, die voorzichtig worden meegezongen door het publiek. Op het einde neemt Miche van Lorem Ipsum ons nog even mee op vakantie naar Sanguli.

Start met bluesy rocknummer

Publiek danst mee

Dan Blanko, de main act van vanavond, opent zijn optreden met She Makes A Dead Man Dance, een bluesy rocknummer die niet alleen de doden, maar ook het publiek aan het dansen krijgt. Het laatste album More Music By Blanko is al uit sinds oktober vorig jaar, maar de tour heeft even moeten wachten, omdat Blanko op dat moment bezig is zijn tournee met een show op basis van de film Stop Making Sense, van de Talking Heads af te ronden, die in 2023 haar 40-jarig jubileum kent.

Speels nummer met Miche

Gewaagde cover als kers op de taart

Bluesy gitaar en wegdromen op het heerlijke Dreams. Miche, zangeres van Lorem Ipsum, wordt op het podium gehaald voor het nummer Get What You Got To Give, een speels nummer waarbij de chemie tussen Blanko en Miche eraf spat. Blanko's invloeden lijken divers, soms hoor je een vleugje van de Black Keys, een snufje Muse, een baslijn à la Red Hot Chili Peppers, en plotseling, tijdens Like Charlie Said, zelfs een vleugje Beastie Boys?  De band van Blanko toont zich veelzijdig en domineert zeker op het gebied van rock. Als kers op de taart wordt zelfs een gewaagde cover van het onweerstaanbare Dancing On My Own (cover van Robyn) gespeeld. Gelukkig hoeft Blanko vanavond niet in zijn eentje te dansen!

Blanko heeft er een rockende avond en echt een feestje van gemaakt! En als je het nou gemist mag hebben, niet getreurd, want er komt een live plaat aan van deze tour, met nummers opgenomen in verschillende poppodia uit de tour!