Het is alweer een tijdje terug, maar op 22 april hebben de organisatoren van Zondeval in de Alkmaarse Victorie een avond georganiseerd met opkomend muzikaal talent. Actueel is het nu allemaal zeker met optredens van onder meer Fleebag, Lorem Ipsum, Outlaw Queen en MØDI. Verder laat Percy Graveland van zich horen. Het bewijs levert Zondeval zeker, want van de avond is een beeldverslag gemaakt door fotograaf Maikel Beers.

Fleebag

Fleebag

Fleebag

Fleebag

Toegankelijke en aanstekelijke indy

Om te beginnen is er Fleebag. In 2022 heeft de band nog in de finale gestaan van de Rob Acda Award. Daarna heeft de band uit de regio Beverwijk nog een titelloze EP uitgebracht, waarna nog de single Heatwave volgt. De mannen van Fleebag zitten bepaald niet stil, want inmiddels is Fleebag weer muzikaal actief en verschijnt binnenkort de nieuwe single Adrenaline.

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

Nadere uitleg overbodig

De Volendamse band Lorem Ipsum heeft geen verdere introductie meer nodig, met inmiddels twee uitgebrachte EP’s. In 2022 verschijnt de debuut EP en begin dit jaar is daar de tweede EP Bitter Garnish waar Blanko de productie van heeft gedaan. Een EP release in een vol Cinetol waar ook Outlaw Queen bij te zien en te horen is geweest. Op 17 juli gaat Lorem Ipsum spelen in het Londense The Half Moon. Een pub in het hart van de Britse hoofdstad. Daarvoor heeft de band nog onder meer een radio optreden staan bij Alternative FM.

Outlaw Queen

Outlaw Queen

Outlaw Queen

Outlaw Queen

Actief bezig

Net als bij het fotoverslag in de N201 tijdens de avond waar Lifeblood hun singlerelease doet, laat Outlaw Queen zich ook horen in Alkmaar. De band maakt al de nodige vlieguren als het gaat om de finale voor de Popprijs Amstel- en Meerlanden. Zoals eerder gemeld is de band uit de Haarlemmermeer geen onbekenden voor Lorem Ipsum. Met al deze optredens wordt de nieuwsgierigheid naar het materiaal van Outlaw Queen alleen maar groter.

MØDI

MØDI

MØDI

MØDI

Alternative synthpop uit de hoofdstad

Nog een band die in de aanloop zit van een debuut EP is MØDI uit Amsterdam. De vierkoppige band heeft zich al laten zien tijdens de derde voorronde van de Rob Acda Award eerder dit jaar en is op weg naar de presentatie van hun debuut EP eind mei. Wat de band maakt is te omschrijven als een mix van alternatieve progressies, experimentele sounds en sfeervolle scapes. MØDI maakt melodieuze songs waar het veel waarde aan hecht. De tracks zetten volgens de band gelijk een duidelijke sfeer neer die doen denken aan Atoms for Peace, Nine Inch Nails en Radiohead. De band mixt riffs uit de rockmuziek met beats en synths uit de elektronica. Op het podium komt de band het beste tot zijn recht middels een goede chemie die een juiste snaar weet te raken.

Percy Graveland

Percy Graveland

Percy Graveland

Percy Graveland

Alkmaarse band met randje punk

Het is alternative rock, maar een punk randje zit er toch in verstopt in de muziek van Percy Graveland. Afgelopen jaar laat de band voor het eerst van zich horen met hun debuut EP It’s Really Quiet Again. Op deze EP staat een knipoog naar het verleden met Embers & Ash. Het afgelopen jaar heeft de band nog opgetreden tijdens het Mixtream Festival.

Fonky

Fonky

Fonky