Als op 28 april de band Lifeblood hun nieuwe single ‘Feeling Low’ presenteert in N201 Aalsmeer, is het een samenkomst van bands die allen bagage hebben van de Popprijs van Amstel- en Meerlanden. Lifeblood zelf heeft de editie van 2022 gewonnen en Outlaw Queen is finalist in de uitgave van 2023. Bacon Biscuit heeft in de voorronde meegedaan. Overigens is de single ‘Feeling Low’ al stiekem eerder te horen geweest tijdens een uitzending van Alternative FM in juni van 2022. Van de avond is een beeldverslag gemaakt door fotograaf Maikel Beers.

Lifeblood

Lifeblood

Lifeblood

Lifeblood

Eigenzinnig en autodidactisch

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Lifeblood de Popprijs van Amstel- en Meerlanden weten te winnen. Voor het winnen van deze popprijs heeft de band uit Uithoorn in 2021 een titelloze EP uitgebracht. Nadat Lifeblood de winst weet te behalen in de Popprijs van Amstel- en Meerlanden, zijn er optredens in Podium C (voorheen Duycker) in Hoofddorp en in de P60. Dat is de plek waar het voor Lifeblood is begonnen. Nadien volgen re mediaoptredens bij onder meer bij Dijkstra en Evenblij Ter Plekke en bij Alternative FM, waarin ze al de single Feeling Low hebben laten horen. Als laatste is er begin dit jaar een akoestisch optreden in de grote zaal van Paradiso. Het is een dynamisch jaar voor Lifeblood na de winst bij de Popprijs van Amstel- en Meerlanden. Bovendien schijnt de band niet stil te zitten met frontman Daaf Beuse. Het optreden met de singlereleaseshow in het Aalsmeerse N201 is daarvan het bewijs.

Bacon Biscuit

Bacon Biscuit

Bacon Biscuit

Bacon Biscuit

Verse band al flink eind op weg

Als er een band is die opvalt, is dat Bacon Biscuit. De band is haast gloednieuw, want zo lange geschiedenis kent Bacon Biscuit niet. De band vormt zich in oktober van 2022 bij de bandbrouwerij. Bacon Biscuit bestaat uit 3 leden: Nyca (gitaar, bass, zang), Jurre (gitaar, bass, zang) en Vincent (drums). De invloeden van Green Day, Alice in Chains en Nothing but Thieves zijn goed te horen in hun nummers.  Bacon Biscuit kent een eerste optreden waarbij zij een prijs winnen met hun eerste nummer 2023. Dat optreden is in dezelfde N201 waar zij tijdens de singlerelease van Lifeblood ook een optreden doen. Sindsdien is de band nummers blijven schrijven, wat de aandacht wekt van de organisatoren van de Popprijs van Amstel- en Meerlanden.

Outlaw Queen

Outlaw Queen

Lotte de Waal van Outlaw Queen

Outlaw Queen

Muzikale voetsporen al gelegd

Net als Bacon Biscuit timmert Outlaw Queen al stevig aan de weg met onder meer eerdere optredens in de provincie. Zo speelt de band als support in Cinetol eerder dit jaar bij de EP releaseshow Bitter Garnish van de Volendamse band Lorem Ipsum. Niet gek veel later duikt de band op met een optreden in het Jongerencentrum Kompleks Heerhugowaard. Het trekt de nodige aandacht, want de band van frontvrouw Lotte de Waal wordt geselecteerd voor de Popprijs van Amstel- en Meerlanden. Gitaargedreven alternative met indyrock, dat is waar het bij Outlaw Queen om draait. Deze vier vrienden, oorspronkelijk uit Amsterdam, hebben hun passie voor dit genre gecombineerd en er hun eigen draai aan gegeven door zich te laten inspireren door bands als Wolf Alice, Nothing But Thieves en Paramore. De lockdowns zorgden ervoor dat de band niet live kon spelen, maar het zorgden wel voor een inspirerend mindset waarin ze zich volledig konden concentreren op het schrijven van hun eigen nummers. Het resultaat: luide, fuzzy en moshable gitaarriffs gecombineerd met dreunende baslijnen, energieke drumfills en aanstekelijke melodieën. Die muziek brengt hen inmiddels in de finale van diezelfde popprijs.

Outlaw Queen