Hilin Düyü slaagt opnieuw om een sfeer te creëren tijdens haar eigen Hilin’s Living Room Session in de P60 Amstelveen. De allereerste heeft ze in februari van dit jaar gehouden. Voor dat optreden heeft Hilin Zoetwater en Maurice van Hoek weten te strikken. De tweede uitgave van begin deze mand is minstens zo interessant, met optredens van Collin Hoeve en NinaLynn.

Hilin

Hilin

Staande ovatie aan het eind van de avond

Hilin zelf trapt de avond af met haar werk, want de gastvrouw begint immers de avond. Over de avonden zelf hoopt ze dat de bezoekers een leuke avond eraan beleven. Aan de staande ovatie aan het eind van de avond, laten de bezoekers in haar eigen huiskamer dat dit wel goed zit. ,,Ik wil met deze avond ook mijn collega songwriters in het zonnetje zetten”, zegt ze over het karakter van de avond. Een avondje Living Room Session in de P60 is een sociaal gebeuren. ,,Ik vind het leuk als mensen dan ook met elkaar even met elkaar bezig zijn”, vertelt ze. Het is een kleinschalig verhaal wat de bezoekers te zien en te horen krijgen. Geen bands, maar puur de muzikant zelf. Wat de kaartverkoop betreft, heeft de tweede uitgave de eerste weten te overtreffen. Reden genoeg voor een vervolg.

Collin Hoeve

Collin Hoeve

Reputatie als snelle songwriter

Als er iemand binnen de Nederlandse muziekwereld een reputatie heeft opgebouwd is het Collin Hoeve wel. Hij woont al een tijdje in Nijmegen, maar heeft lange tijd ook in Den Haag gewoond. Tijdens één de uitzendingen in 2018 op 3FM is hij te gast bij Matthieu en als deze een gesprek voert met een luisteraar, bedenkt Collin ter plekke de song. Het maakt hem tot de snelste songwriter van Nederland. Eerder heeft Collin meegedaan aan The Voice en aan Holland’s Got Talent en onlangs is hij als snelschrijver te zien geweest bij het programma van Humberto Tan. Op een avond in Amstelveen waar het om een huiskamersfeer gaat, is Collin daar op zijn plaats.

NinaLynn

NinaLynn

Bijna thuis in popzaal

Met een mix van americana en country brengt NinaLynn treedt de songwriter en zangeres de afgelopen periode regelmatig op. Begin dit jaar heeft ze nog A Taste Of The Wild uitgebracht. Zelf geeft ze ook workshops en lessen in songwriting. Bij haar presentatie van haar album in dit voorjaar vertelt ze daarover. Ze heeft een aantal cursussen gevolgd bij Crea in Amsterdam waar ze enorm veel heeft geleerd. Ze verdiept zich erin en brengt nu die ervaringen over op mensen die dat ook willen weten. ,,Het leuke is ook dat er niet één methode is. Het gaat zelfs bijna altijd anders, maar er zijn zo veel dingen waaraan je houvast kunt hebben als je vastloopt”, vertelt NinaLynn over het maken van songs en waar ze tegen aan is gelopen. Op de avond bij Hilin is het haast een thuiswedstrijd, want Nina komt uit de directe nabijheid van Amstelveen.