Mei vloog voorbij! Nu de zon weet te schijnen aan de fysieke en mentale horizon sluiten wij deze maand snel af. Er kwam veel binnen in onze inbox, meer dan in de vorige maanden. Ook daar bevinden we ons in een opwaartse spiraal. Wij maken nog een laatste filter, en kiezen voor jou de leukste Noord-Hollandse releases van mei 2021.

Grunge in een warm-koud bad van Stella

We laten Stella hier zelf aan het woord: “Het nummer ‘Kiss Me’ gaat over acceptatie, over iemand die in je hoofd nog enkel een negatieve lading heeft gekregen loslaten en hoe moeilijk het kan zijn om je eigen fouten in te zien. Over vergeven en daarna, eindelijk ook de schoonheid in te kunnen zien en weg te dromen bij een hele dubbele herinnering. We hebben de clip opgenomen op de Veluwe toen er, eigenlijk toevallig ineens een mooi pak sneeuw lag. We hadden allemaal een waterkoker mee en zijn eerst, ik denk wel 3 uur lang bezig geweest met het vullen van het bad. Constant sloegen de stoppen in het huisje door." 

"Voor ‘Kiss Me’ heb ik inspiratie opgedaan uit muziek van artiesten als Big Thief, No Doubt en Pj Harvey. Ik hou enorm van de melodieën die je veel terughoort in popmuziek uit de 90's en 00's, vaak heel simpel maar daardoor heeft het ook iets rauws en eerlijks.”

Croonen met Cosmic Crooner

Weten we eigenlijk wel wat croonen is? Je kan het in de populaire muziek voorbij hebben horen komen op het laatste album van de Arctic Monkeys, waar Alex Turner zijn ‘inner croon’ gevonden heeft. Cosmic Crooner doet hetzelfde, half neuriënd zingt hij op een charmante manier over hoe raar liefde is en neemt hij je mee in zijn serenade. Op de achtergrond horen we een funky rock ‘n’ roll baslijntje, en op momenten een subtiel huilende gitaar die op andere momenten een wat donkerdere sfeer biedt, toch blijft het nummer ook vrolijk en zo toegankelijk.

Soft psychedelisch indie-poppen met Nicolaas

Nicolaas maakt soft psychedelische indiepop. Lezers met een wat bredere interesse zullen deze artiest kennen uit de jonge boyband Mainstreet, die in 2016 gestopt is. Een paar jaar later brengt Nicolaas ons zorgeloze liedjes, het zal in contrast staan met zijn hectische boyband-fase. Het nummer ‘Lipstick Stains’ brengt ons dus een soft indiepop gevoel, versterkt met synths, een zomers gitaartje en zorgeloze teksten.

Deze drie tracks heb ik op willekeurige volgorde neergezet. Houd vooral onze website in de gaten voor meer Noord-Hollandse releases, achtergronden en andere muziekzaken.