In de maand van de oogst, kun je min of meer stellen dat de oogst wel degelijk iets heeft opgeleverd.

Uit de regio is het nodige te melden aan nieuw materiaal van uiteenlopende muziek. Nederlandstalige hiphop van MC Lost bij zijn nieuwe single ´Cruisen met Sissa´, indie van Neko met ´Poor Millenial Cry Baby´, de stevige rock van Penelope met ´Thin Line´ waar frontvrouw Vicky van Zijl zich wederom van haar beste kant laat horen en de country van Sylvia Aimee met ´Friends´. Of het nog niet allemaal genoeg is hebben we werk van WALLFLWR die met ´Please Don´t´ toegankelijke poppunk maken. ‘Please Don’t’ staat in de belangstelling van menig digitaal indie muziekplatform.

In onze provincie zijn dus wel wat juweeltjes te vinden als het gaat om songs die je in de gedachten- en gevoelswereld van de muzikant meenemen. En de volgens ons 'beste releases van augustus' zijn: Jacob D. Edward, Wynnm en Jasper Schalks.

Persoonlijk verhaal met ‘Sincerely Jacob’

De Volendamse songwriter Jacob D. Edward laat weer van zich horen. Eerder verschenen van zijn hand ‘Romance’ en opvolger ‘Tempest, maar met deze single krijgen we een inkijk in de ziel van Jacob. Een luisterliedje waarin hij de breuk met zijn vader beschrijft en wat het met hem doet. In zijn muziek zit duidelijk een folk invloed, maar dromerig is het zeker ook te noemen. Inmiddels werkt Jacob onverdroten verder aan zijn debuut EP die dit najaar moet verschijnen. 

Wynnm weer terug met nieuwe single ‘Twelve’

Wynnm is een muzikante uit de Verenigde Staten, maar woont inmiddels geruime tijd in de hoofdstad van Nederland. In 2020 is er al de EP ‘Moonwalking’ verschenen. Wie Wynnm beluistert, hoort de dreampop erin door. Dat is met deze nieuwe single ’Twelve’ wederom het geval. Wat haar zelf betreft, is ze onder voorbehoud binnenkort te zien tijdens de EP-release ‘Rise’ van de Schotse multi-instrumentaliste Tallulah Rose in Cinetol in Amsterdam op 23 september. 

Melancholische americana uit West-Friesland van Jasper Schalks

Als laatste laten we de muziek van Jasper Schalks voorbij komen. Hij maakt melancholische americana. Wie goed luistert, kan zich min of meer in dat landschap verplaatsen, want West-Friesland is de omgeving van Hoorn, Andijk en Medemblik. Uitgestrekte polders waar op een mooie koude ochtend de mistflarden overheen hangen. Dat is min of meer met ‘Dancing On A Wire’ wel het geval. 

Deze drie tracks heb ik op willekeurige volgorde neergezet. Houd vooral onze website in de gaten voor meer Noord-Hollandse releases, achtergronden en andere muziekzaken.