Beter laat dan nooit. We verlangen allemaal naar een fijne vakantie, naar de zon of in de bergen. Laat deze in juni en juli uitgebrachte Noord-Hollandse releases je helpen mooie zomerse herinneringen op te halen of nieuwe te maken. We hebben er vier voor je geselecteerd van: Noa Lauryn, The Covids, Valvetronic Brassband en Sophie van Hasselt. Scroll snel verder!

In de Clouds met Noa Lauryn

Met je hoofd naar de wolken, Noa Lauryn helpt je daarmee. Zachte vocals onder een lekkere jazzy rnb track, die ondertussen veel geluisterd is en opgenomen in de 'Poolside grooves' playlist van Spotify. Kan niet missen in dit lijstje dus. Het nummer vraagt niet te veel van je en door deze algemene chillheid dus een heerlijke plaat voor deze zomer. 

Een reality check à la punk met The Covids

Een reality check à la punk met The Covids. Accurate bandnaam, en hun eerste EP, EP 1 is dat net zo. Waarom moeilijk doen over namen? Een lekkere punkplaat hebben The Covids hier voor ons neergelegd, die naar mijn mening nog wel wat aandacht mag gebruiken. Zit goed in elkaar en je luistert er lekker doorheen. Niet te gewelddadig gitaarwerk, eigenlijk ook niet te moeilijke onderwerpen en daardoor goed toegankelijk, met toch een lekker tempo. Brengt je mind terug naar die tijden dat we dit live konden ervaren en een positief mens eindigt die gedachte dan toch met een glimlach. 

Dansen op blazers van Valvetronic Brassband

We hebben al kort aandacht gegeven aan deze release, maar deze blijft lekker swingen. Dus als je zin hebt om even die heupen los te gooien op de vrolijke instrumentaliteit van Valvetronic Brassband, zet dan snel even dit nummertje aan en laat je begeleiden door deze blazer van een single. 

Voor als we toch even onze gedachten willen opeten met Sophie van Hasselt

Als je denkt toch even gek te worden, en je jouw gedachten wel kan opeten hebben we dit poppy nummertje van Sophie van Hasselt nog. De beat is pop, vrolijk, toegankelijk; de tekst is wat ernstiger, maar ook deel van de realiteit. Dit is Sophie haar derde single als muzikant, maar zij profileert zich niet alleen als dat. Ze is in meerdere kunsten actief waaronder mode fotografie en videografie, wat kan verklaren waarom de bijgaande video van 'Eat my Brain' zo leuk is om naar te kijken.

Deze vier tracks heb ik op willekeurige volgorde neergezet. Houd vooral onze website in de gaten voor meer Noord-Hollandse releases, achtergronden en andere muziekzaken.