Gisteren trok de muziekindustrie inclusief publiek weer de straat op in verschillende steden. Het protest van drie weken geleden leverde te weinig op, waardoor nog meer mensen de rave schoenen aan hebben getrokken voor het recht om gehoord te worden. 150.000 mensen in totaal ten opzichte van 70.000 de vorige keer. Wat een verschil! En wat fijn is het om met de gehele sector gezamenlijk weer het volume omhoog te gooien en te durven zeggen waar het op staat. Unmute Us en gooi de boel weer op een eerlijke manier open!

Ik deel meteen even mijn sentiment. We zijn niet onrealistisch, we snappen de corona regels echt wel en staan achter een dergelijke bescherming. Waar we niet achter staan is ongelijke behandeling. Op vele vlakken niet, maar vandaag staan we weer samen in de stoet om voor onszelf als sector op te komen. De sector die de mooiste herinneringen kweekt met diens evenementen, die het leven dat extra mooie laagje biedt waardoor jij elke maandagochtend weer klaar bent voor jouw doodsaaie 9 tot 5 kantoorbaan. De sector die belevingen biedt die levens veranderend kunnen zijn en structuren bevragen. Belevingen die mensen nodig hebben. 

We sloten aan in Amsterdam, met tienduizenden clubgangers, muzikanten, clubs, podia en al het andere wat iets heeft met de evenementensector. Er waren trucks met muziek die verschillende groepen representeren. Van techno naar hardcore, rnb en pop. Wat mooi laat zien hoe breed publiek er getrokken wordt en waar wij gelijkenis vinden in de smacht naar collectieve beleving. De feestgangers konden tijdens deze demonstratie hun ei kwijt met een achterliggend doel: de muzieksector mag ook weer verder open. Fotograaf Dennis Noordenbos bracht zijn camera mee om de uitgelaten meute te fotograferen. Zie hieronder de foto’s en waan je met deze even in het creatieve, collectieve, gelukkige maar ook strijdlustige gevoel wat wij met vele anderen gisteren ervaarden.