Geregeld Ontregeld regelt weer een lekkere ‘underground’ rockavond. Dit keer met Dirtey Classy, Donkey Kung Fu en Gordon’s Pinky. Vooral voor die middelste is het speciaal, gezien hun EP M3tal net uit is. Verwacht een pompende set, met veel aandacht en liefde voor effecten. Vergezeld door rockers Dirtey Classy en Gordon’s Pinky in OCCII Amsterdam.

Dirtey Classy

We trappen af met Dirtey Classy. Dirtey Classy is een beginnende Amsterdamse rockband en ondanks dat het aan het zelfvertrouwen niet ontbreekt, is de geringe ervaring te merken. De line up bestaat uit een gitarist, drummer, bassist en gitarist/ zangeres, allen netjes gekleed in pak. De gitaren staan centraal en het blijkt dat alle snaarspelers eigenlijk het liefst gitaar spelen. Het wordt één grote aandoenlijke wisselshow van gitaren, waar om de zoveel nummers de bas en gitaren worden doorgegeven zodat iedereen evenveel tijd krijgt om gitaar te spelen. Jammer dat niet iedereen even kundig is op de basgitaar. 

Dirtey Classy krijgt het publiek wel mee. Hun rockgitaar geluid verbreed zich soms met Blues-y invloeden en we krijgen er nog een Guns ‘n’ Roses cover bij ook. Het publiek neemt meer dan genoegen en is goed opgewarmd voor de volgende act: Donkey Kung Fu. 

Donkey Kung Fu

Donkey Kung Fu, kort maar krachtig. Dat geldt zowel voor de liedjes als het optreden. Hun muziek omschrijven is interessant. Uptempo Rock met goed effectengebruik en gebiedende zanglijnen. Zie het als een soort punkversie van De Staat. Vanavond presenteren ze ons hun recentste EP “M3tal”, welke is gemixt en gemasterd door dezelfde als de goed ontvangen plaat van Rats on Rafts. De EP is traditioneel kort, de nummers ook, het optreden ook. Live denderen we er met een noodvaart doorheen, maar wel met veel aandacht voor wat er gebeurd. Het trio speelt redelijk clean. De aandacht van de band ligt voornamelijk ook op live spelen, wat duidelijk is en de pompende nummers met herhalende teksten zoals in ‘Ready to Party’ zijn een juist recept voor beweging. Voeg hier het effectenwerk van Olivier aan toe, die voornamelijk op zijn knieen zit om deze juist te behandelen, en je hebt een redelijk compleet beeld. De gastperformer a.k.a. groupie uit het publiek die na twee nummers al het podium op springt en daar niet meer van af gaat, maakt het een nog interessanter gebeuren. ‘Oh my god, we’re Ready to Party’.

Gordon's Pinky

Gordon’s Pinky. Is het een verwijzing naar onze Gordon? Een intrigerende bandnaam is het zeker. Het wordt mij duidelijk tijdens het optreden, het is een verwijzing naar Gin. De emotionele alternatieve punk van Gordon's Pinky heeft lange halen en zeult je door het optreden heen.

Het einde van de avond. Het publiek is gesloopt door de eerste en laatste act, maar degene die het meest bijblijft is Donkey Kung Fu. M3tal is een EP met humor en van kwaliteit. Duidelijk gemaakt voor de live ervaring, maar zeker ook thuis lekker luisterbaar.