Mixtream Festival zou vandaag glorieus terugkeren. Ondanks de vele inspanningen zat het er helaas niet in. Om het lege festivalveld op te vullen is er met Studio Davidan een speurtocht met QR-codes uitgezet. 3voor12 Noord-Holland blikt met de Mixtream-organisatie alvast vooruit naar volgend jaar.

Projectleider Jasmijn van Vliet over Mixtream 2021 en de toekomst: "Het hele jaar is er keihard gewerkt aan een mooie editie. Naast natuurlijk de muziek stonden veiligheid en gezondheid voorop. Door de gemeente werden we beloond met een vergunning voor 2.500 bezoekers, helaas werd dit landelijk teruggebracht naar 750. Daardoor zat er niks anders op dan het festival naar 2022 te verplaatsen. Daar kijken we nu al naar uit.

Volgend jaar is Mixtream terug en hopen we flink uit te kunnen pakken met weer een ijzersterk muziekprogramma. We hebben het 20-jarig jubileum nog te vieren en willen dolgraag ons festival zoals we het gewend zijn terug! Ook waren er al extra onderdelen voorbereid zoals een extra dag voor kinderen en een kunstexpositie. Dat nemen we graag mee naar Mixtream 2022.
"

Om toch een leuke middag te hebben is er op het Mixtream-terrein door middel van QR-codes een mysterie uitgezet in samenwerking met Studio Davidan. De speler lost een 100-jaar oude moordzaak op. In het hele park zijn de codes verspreid met ook allerlei leuke feitjes over het festival.

De eerste instructie luidt als volgt: 'Het is het jaar 2021 en de gemeente opent een 100-jaar oude tijdscapsule. Onderop ligt een oud misdaaddossier. Je bent gelijk geïntrigeerd. Je vraagt het dossier op en besluit dat jij het gaat doen… de moord op Casey Williams oplossen.'

Mixtream-presentator Paul Glandorf deelde op zijn Facebook zijn gedachten over het afgelaste festival. Een omschrijving van het gevoel dat leeft bij de medewerkers en fans van het festival:

"Heel eigenlijk had ik heel veel zin in vandaag. Al maanden. Vandaag zou namelijk het Mixtream festival zijn. Een van de mooiste momenten van het jaar.
Hét moment om naar live bandjes te kijken en te luisteren.
Hét moment om met vrienden een heerlijk biertje te drinken.
Hét moment om nieuwe toffe muziek te ontdekken.
Hét moment om (hopelijk in de zon) te zien hoe jong en oud in Heerhugowaard samen komt om een leuke dag met elkaar te hebben.
[..] Volgend jaar.... in 2022. Dan zal er toch wel weer iets te vieren zijn. Toch?
"


Mixtream Festival komt terug in de zomer van 2022. De datum wordt snel bekend. De afgelopen jaren werd het festival steevast gehouden in het laatste weekend van augustus.

Mixtream Festival vóór de pandemie