Zangeres en multimaker Milou Mignon brengt volgend jaar haar nieuwe album Onder de Sterren uit. Om het publiek alvast kennis te laten maken met de nieuwe liedjes gaf Milou Mignon afgelopen zaterdagmiddag met haar band een optreden in de Peeshow van HAL 25 in Alkmaar.

Het is zaterdagmiddag als we naar creatieve broedplaats van HAL 25 in Alkmaar gaan om Milou Mignon met haar band live aan het werk te zien. Het optreden zou oorspronkelijk vrijdagavond plaatsvinden, maar is door de nieuwe corona-maatregelen verplaatst naar zaterdagmiddag. Terwijl er in de binnenstad van Alkmaar nog druk wordt gewinkeld voor de laatste inkopen voor Sinterklaas geeft de zangeres in de uitverkochte Peeshow van HAL 25 vele kadootjes weg in de vorm van nieuwe liedjes die op het aankomende nieuwe album Onder de Sterren staan.

Bouwtoiletten als privécabines

Peeshow in HAL 25

Het werk van Milou Mignon bestaat uit een breed scala aan performances, installaties, korte films, hoorspelen en podcasts. Ze speelt veelal op bijzondere locaties van bostheaters, leegstaande winkelcentra tot circustenten. De Peeshow in HAL 25 is daar geen uitzondering op. Bij binnenkomst in de grote hal betreden we een absurdistisch bouwtoilettentheater dat rondom het podium staat. Vanuit deze unieke privécabines, die zijn ingericht door verschillende kunstenaars, wordt de show aanschouwd. Het optreden van de zangeres belooft dan ook een bijzondere publieksbeleving te worden.

Liedjes van nieuwe album

Milou Mignon begint het optreden met het wat duistere ‘Nachtegaal’ dat op het nieuwe album staat. Voor dit liedje wordt zij begeleid door Bart-Jan Oosting die naast de drums diverse andere bijzondere instrumenten bespeeld, zoals een marimba en een zingende zaag. Vervolgens komt ook Jelle Visser (toetsen, gitaar en zang) het podium op en wordt ‘Kompas’ ingezet afkomstig van de EP Stadskoraal. We horen het liedje ‘Sun / Moon’ voorbij komen en ook haar vader doet een paar liedjes mee, onder meer op de mondharmonica.

Milou Mignon

Jelle Visser

Bart-Jan Oosting

Kleine verhaaltjes

De vaart zit er lekker in. Het optreden swingt, er wordt meegezongen en de zangeres vertelt tussendoor diverse kleine verhaaltjes bij de liedjes. Zo gaat het nieuwe liedje ‘Kattenlied’ over verlangen en ‘Lijstje’ vertelt het verhaal over een man die verliefd werd op een vlinder en woonde op de Oudezijds Achterburgwal. Ook horen we het nieuwe liedje ‘Poppenhuis’ dat een catchy refrein heeft en in je hoofd blijft zitten. 

Milou Mignon leest kleine verhaaltjes voor

Milou Mignon, Jelle Visser en Bart-Jan Oosting

Dansen tot het smelt

Met ‘Bootje van papier’ en ‘Laissez-Moi’ komt er een einde aan het wervelende optreden van Milou Mignon en haar band. Er volgt nog een toegift bestaande uit ‘Dansen tot het smelt’. Het publiek kan bij dit liedje niet stil blijven zitten. Er wordt gedanst, gezongen en het publiek komt spontaan uit de cabines om het laatste liedje van het optreden te vieren zowel op- als naast het podium. Een feestelijke afsluiting van een energiek en prachtig optreden met een unieke publieksbeleving in de Peeshow! 

Feestelijke afsluiting 'Dansen tot het smelt'

Onder de Sterren

Volgend jaar januari komt de eerste single uit van het nieuwe album Onder de Sterren. Bijzonder is dat in het Alkmaarse Bolwerkpark de nummers van het nieuwe album al zijn te horen als audiotour, waarbij elk nummer wordt ingeleid door een andere woordkunstenaar. De muzikale audiotour bestaat uit sterren met ieder zijn eigen formule, uiterlijk, woorden en lied. Tijdens de wandeling ga je met je smartphone en koptelefoon op zoek naar acht sterren waar je grappige, ontroerende en merkwaardige verhalen en liedjes over de liefde kunt horen. De sterren zijn tot 15 december a.s. te zien en te beluisteren in het Alkmaarse Bolwerk, waarna de sterrenroute naar een andere locatie gaat.

Om op de hoogte te blijven van het aankomende nieuwe album Onder de Sterren ga naar www.miloumignon.com.