Door Corona langer uitgesteld dan gewild, maar eindelijk is hij uit: de eerste EP van TESSEL. Met ballonnen, slingers en pastel kleding werd de eerste EP van de band gereleased in Sexyland, helemaal klaar om niet alleen dit publiek, maar ook heel Nederland te veroveren. Een concert vol strakke gitaarsolo’s, harmonieuze baslijnen, vuige drums en gelaagde vocals, waarbij niemand stil kon blijven staan en door hun warme geluid kun je niet anders dan vrolijk worden.

TESSEL is de vierkoppige band met zanger en gitarist Levi Oostermeijer, bassist Thijs van Zutphen, drummer Jens Wierckx en gitarist Joshua Bredow. In de corona-crisis ging de band aan de slag met het schrijven van hun eerste EP, die met ontzettend veel enthousiasme voor het eerst werd getoond aan het publiek op het kleine podium in Sexyland. Een EP vol nummers met een eigen, indie-pop geluid met surf invloeden, waarbij het hele publiek meedanst. Een band die niet alleen goed op elkaar is ingespeeld en ontzettend veel plezier heeft in wat ze doen, maar nummers presenteert met een goede opbouw en diepzinnige teksten. Het resultaat: een zaal die losgaat op de nieuwe EP van TESSEL, Family Time.

Het allereerste wat opvalt bij deze band is het ontzettend grote enthousiasme waarmee de band speelt. Stralende gezichten die ontzettend blij zijn dat ze weer kunnen spelen voor een volle zaal mensen, maar vooral dat ze hun nieuwe plaat mogen laten horen. Het blijkt al snel dat de band niet alleen erg goed op elkaar is ingespeeld, maar ook de warme stem van frontman Levi valt op. Het is jammer dat deze tijdens de eerste nummers wat minder goed te horen is, want bij hun cover van Your Power van Billie Eilish – die al eerder live gespeeld werd bij 3FM – springt zijn stem er uit en merk je hij echt een eigen stemgeluid heeft, die het beste als kwetsbaar en warm omschreven kan worden. Hoge noten worden vooral in dit nummer moeiteloos gehaald. De muzikanten gaan heerlijk in hun eigen muziek op en het tovert een glimlach op je gezicht om hun te zien jammen.

Stevige drumpartijen, galmende, eigenzinnige gitaren en baspartijen die de EP tot een geheel weven: TESSEL laat een verrukkelijk indie-geluid horen, waarbij de back-up vocals van zowel Thijs als Jens de nummers een melancholisch tintje geven. De gitaarsolo’s van Joshua zijn heerlijk om naar te luisteren en je ziet hoezeer hij hierin opgaat. De hele zaal barst dan ook in veel lof en applaus uit na zijn solo’s bij nummers zoals Cinema.

Wanneer Levi vlak voor het rustigste nummer van de gloednieuwe EP, Moon, spoken-word opvoert, valt op hoe teder en kwetsbaar de teksten van TESSEL eigenlijk zijn, ondanks dat veel van hun nummers ontzettend vrolijk aanvoelen. Wanneer je goed luistert naar de betekenis achter de teksten bij nummers zoals Family Time, begrijp je plots waarom de nummers zo melancholisch aanvoelen. Door het grote enthousiasme dat de band uitstraalt, de verfrissende EP die ze hebben uitgebracht en de dansbare nummers, laat de band zien waartoe ze in staat zijn. In het kort: TESSEL is een band met een eigen indie-surf geluid, met nummers die je niet stil kunnen laten zitten.

De nieuwe EP van TESSEL, ‘Family Time’, is nu onder andere op Spotify te beluisteren.