Hij heeft al de nodige ondersteuning gekregen van NH-Pop en heeft de afgelopen maanden meegedaan aan de Waterlandse Popprijs. Inmiddels heeft Jacob D. Edward die gewonnen en daarbij heeft hij de aanwezige bezoekers in de PX Volendam een bijzondere uitvoering laten horen van 'Sincerely Jacob'.

Groei

Zelf kijkt hij terug op een geslaagde avond in de PX Volendam. Daar waar hij een week eerder nog voor zijn jarige label een optreden heeft gegeven, laat hij tijdens de finale weer eens zien wat hij in huis heeft. ,,Het heeft veel geholpen met het traject wat ik heb doorlopen", zegt Jacob. Daar doelt hij op de begeleiding die hij heeft gekregen van het provinciale muziekplatform NH-Pop.

Verrassing

Jacob D. Edward verrast tijdens de avond de bezoekers van de finale met een bijzondere uitvoering van 'Sincerely Jacob'. Zijn muzikale vriendin Noortje zingt samen met hem de meest recente song. Misschien is dat wel het beetje extra wat de Volendammer nodig heeft om in de eigen popzaal de winst naar zich toe te trekken. Iets wat hij nu wel kan gebruiken.

Last minute

De uitvoering van 'Sincerely Jacob' is er één van het laatste moment geweest. ,,We hebben backstage een mini voorbereiding gedaan", vertelt Jacob hierover. Het pakt goed uit want wie het origineel kent, weet dat hij daar een gezongen laag van hemzelf in heeft meegenomen. Noortje heeft haar bijdrage volgens de songwriter met verve vervuld, omdat zij eerder nog een bezoeker is geweest bij het Amsterdam Dance Event.

Waardering

Jacob D. Edward spreekt zijn waardering uit over het verloop van de avond. Volgens hem hebben de deelenemers een superleuke avond gekend. De bezoekers hebben de nodige veelzijdigheid kunnen zien in de PX Volendam. Naast Jacob D. Edward hebben The Cruz, KVBA, Kompas en songwriter Roy de Smet meegedaan aan de Waterlandse Popprijs.

Foto's: Tess Janssen en Marcus van Dam