Baby’s Berserk laat zien dat het incompleet ook een complete show kan weggeven. Goede outfits, onwereldse vocals en pompende disco effecten laten het publiek tijdens de laatste loodjes voor de versoepelingen zweten.

Baby’s Berserk bestaat uit vier punk bots die de geluiden van technologie van floppy disks en cassettebandjes mergen in dansbare robotische new wave beats. Leden van de band kan je overigens kennen van andere succesvolle projecten zoals Don Melody Club, waarvan wij een single hebben uitgeroepen tot één van de ‘beste van april’. Normaal een viertal, nu een drietal want één deel zit door corona nog vast in Canada. Met drie dalen ze neer in Cinetol, waar de uitverkochte zaal natuurlijk niet meer kon wachten ze na menig verzetting live te zien. 

Om 12 uur had de zaal voller gekund, maar ook nu tijdens de laatste uurtjes voor de versoepelingen geeft de atmosfeer eenzelfde gevoel. Het publiek dat binnen gedruppeld is klinkt enthousiast, kletst met de in-crowd en ziet er hip uit. Het is donker in de zaal, met blauw-roze licht op het podium welke vol staat met synthesizers en andere effecten. De deuren gaan dicht en de drie leden van Baby’s Berserk komen in stilte op. Hier en daar volgt wat gejoel, waarna de drie aan een beat georiënteerde opbouw naar het eerste nummer beginnen. Het duurt lang, waardoor de spanning opgebouwd wordt. De extase zit hem niet in een harde ontploffing, maar in een overgang naar een fijnere dansbare beat die de lichamen langzaam doet bewegen.

Enkel blauw en rood licht, de frontvrouw in het midden. Hoge laarzen van lak met hakken, een panty en daarboven een glanzend blauwe blouse die als korte jurk dient. Blond, kort bob-haar en lange zwarte spitse halen in de make up op haar ogen. Ze staat in het midden tussen haar twee synth-bewerkers en er is maar net genoeg ruimte. Bij volgende nummers wordt zo nu en dan een basgitaar toegevoegd, en de stem krijgt ook steeds meer plek in de set. Robotische effecten op de pompende beats. Een nederlandstalig zinnetje wisselt een engelstalige af, alsof ze proberen een overbrugging te maken tussen ons en ‘de ander’. Een volle set van veel nummers met als hoogtepunt het laatste nummer voor de toegift, wanneer de discobal aan gaat. Ze maken het ons zwaar, zo tijdens deze laatste loodjes voor de versoepelingen van de corona regels. Dit leent zich om te dansen, dus geef ons nog twee uurtjes en laat ons dan gaan.

Baby's Berserk gaat de komende tijd meer shows geven. Houd hun socials in de gaten voor meer informatie!