Ze hebben het album al veel eerder willen uitbrengen, maar iets met een virus en een pandemie heeft wat roet in het eten gegooid. Uiteindelijk is het muzikale menu wat Kafka hun gasten bij de release van het album een smaakvolle geweest, want als je ergens naar uitkijkt, kan het er alleen maar beter op worden. Kafka heeft het album goed weten te bewaren en de songs zijn alsof je ze in een van de betere restaurants kunt tegenkomen.

Spelplezier

Het is voor de band even onwennig, maar als Kafka het eerste nummer ‘Into The Sunlight’ inzet, straalt het plezier er vanaf. Het aanwezige publiek geniet mee, want het mag weer. Met zijn allen in een ruimte kijken naar muziek en daar ook nog eens van genieten. Zowel Dafne als Frank nemen hun gasten mee. Dat doen ze ook met het eerste nummer 'Goldfish' wat ze hebben uitgebracht en waar je de clip hieronder kunt vinden.

Vermakelijke taferelen

Het levert daarbij vermakelijke taferelen op zoals Frank die zegt dat bij een intro van de songs die Kafka laat horen dat hun evenement aangekondigd is al ‘metalband’. ,,Zijn er ook heavymetalfans aanwezig?”, vraagt hij nog. Als zij dan 'Here's To You' inzetten met het stemgeluid van Dafne, moeten sommigen enigszins lachen. Na afloop van dat nummer komt Dafne uiteraard met de ‘intikker’. ,,Ik heb de moshpit niet gezien”, zegt ze.

Creativiteit

Dat evenement waar Frank op doelt, is het Kliko Fest wat tegelijkertijd plaatsvindt met de release van ‘Out Of Tune’. Het is muzikaal een afwisselend optreden, waardoor het hele optreden een aangenaam verblijf oplevert voor de aanwezige gasten. Je hoort de creativiteit terug tijdens het liveoptreden en de echte muziekliefhebber weet dat er wel wat nodig om de voorkeuren van beiden te laten samensmelten in de songs op het album.

Fantasie gebruiken

Wie een beetje zich wat kan inbeelden, kan er zich wat bij voorstellen zoals bij het nummer ‘Booty Call’. Als je wakker wordt en even moet nadenken of bijvoorbeeld de avond ervoor een roes is geweest of niet. Hetzelfde bij ‘Ode To The City’, wat de titel ook zegt: ‘Een ode aan de stad’. Het verhaal van hoe de stad leeft, ontwaakt en wat het allemaal meemaakt. De stad met zijn eigen dynamiek, de eigen wetten en de eigen identiteit. Universeel, maar ook eigen.

Hoofdfoto: Jaap Koper

Foto's: Rinse Fokkema