Een jaar later dan gepland, maar Loupe stond met twee achtereenvolgende shows en veel enthousiasme klaar om in Cinetol hun nieuwe EP te laten horen aan het publiek. Kwetsbaar en dansbaar, maar ook stevige en melancholische nummers die je meevoeren in een bepaald gevoel van vrijheid. Met doorzichtige doeken over projectieschermen, ouderwetse vintage loungechairs en gekleurde lichten, werd je bevlogen door de dromerige sfeer die Loupe over weet te brengen.

Loupe is de viertallige vrouwelijke band met vocalist Julia Korthouwer, bassist Lana Kooper, drummer Annemarie van den Born en gitarist Jasmine van der Waals. Door de corona-crisis kwam hun eerste single een jaar later uit dan gepland, maar met enthousiasme en veel dankbaarheid naar het publiek betreden zij het kleine podium in Cinetol. Nummers die het beste te beschrijven zijn als dromerige indie-rock, met een rauw randje en veel kwetsbaarheid, maar ook stevige drumpartijen, wisselden zich naadloos af. Aangezien de band nog maar één nummer, Leave Me There, uit heeft gebracht, was het voor de gehele zaal een verrassing wat er gespeeld zou worden. Het resultaat: een ontzettend enthousiast en positief verblijdt publiek.

Zonder intropraatje begon de band meteen te spelen, waarna al snel bleek dat de band niet alleen naadloos op elkaar is ingespeeld, maar waarbij de warme, rauwe stem van Julia, die moeiteloos hoge noten haalt, opviel. Catchy gitaarrifjes, die je elke keer weer doen verbazen, drumpartijen die strak en afwisselend zijn en een baspartij die alles fraai tot een geheel maakt: Loupe levert een voortreffelijk indie-rock geluid wat zowel melodisch, dromerig, ritmisch als dansbaar is.

De afwisseling tussen rustig en heftig in hetzelfde nummer laat zien dat de band veel heeft geoefend en weet wat ze aan het doen zijn. Waarbij het nummer What You Want een elektronisch tintje heeft, straalt het intermezzo Please Don’t Leave Me Now, wat alleen begeleid wordt door Jasmine op gitaar, kwetsbaarheid uit, maar op de beste manier mogelijk.

De back-up vocals van bassist Lana laten je mee zweven in de dromerige intentie van Loupe. Aan de bandleden is te zien dat er vooral met plezier wordt gespeeld, waarbij ze in hun muziek opgaan en lekker aan het jammen zijn. Dit enthousiasme is aanstekelijk naar het publiek, dat denk ik niet kan wachten tot hun EP gereleaset wordt. Maar ik denk dat iedereen vooral uitkijkt naar de mogelijkheid om binnenkort te kunnen dansen bij de sfeervolle en afwisselende nummers van Loupe. Al met al, een band om in de gaten te houden.