Als het gaat om de Popronde Haarlem die zich heeft afgespeeld in de kleine zaal van het Patronaat Haarlem, hebben de bezoekers daar zeker wel het nodige voorbij zien komen. De muzikale trein is voorbij gedenderd met KUZKO, LE MOTAT, Socks;SportsSocks, Sultan en POM.

Elektronica

Uit Rotterdam komt KUZKO die met hun elektronica je doet terugdenken aan de staalharde jaren tachtig. Daarna volgt LE MOTAT waarachter Tato Wesselo schuil gaat. Uitdagend en prikkelend of ook wel wat rauw. In ieder geval waar je even soms met jezelf wordt geconfronteerd.

Naam

Uit Breda/Rotterdam komen de jongens van Socks;SportsSocks. De naam van de band is ontstaan doordat ze iemand vaak met sportsokken zien. Het optreden kenmerkt zich met de nodige geluidseffecten, maar de ambient stijl komt regelmatig in hun optreden terug. Na hun optreden laat de band weten dat er een nieuwe single in aantocht is.

Energiek en aanpakken

De vierde band is SULTAN en komt uit Utrecht. Energiek en aanpakken lijkt het motto van het drietal. Maatschappelijk en geëngageerd zijn de mannen ook nog eens. Van woede tot scherp kritisch is te klinken in hun songs. Het denkbeeldige gaspedaal tijdens het optreden, is vol ingetrapt. Iets wat de aanwezige bezoekers feilloos oppikken.

Moshpit

Het Amsterdamse POM heeft de Popronde Haarlem in het Patronaat mogen afsluiten. Voor de band bijna een thuiskomen in de Haarlemse poptempel omdat ze in diezelfde zaal al eens eerder te horen zijn geweest bij de Rob Acda Award van een paar jaar terug. Wat muziek van hen kan doen bij het publiek blijkt wel met een heuse moshpit en waar een fotograaf vooraan bij het podium wel even op moet letten dat hij de juiste beelden nog kan maken.