Van 16 t/m 19 januari is het weer tijd voor het Groningse Eurosonic-Noorderslag (ESNS)! Hét muziekfestijn met de Europese bands van de toekomst, waarbij talent uit Nederland natuurlijk ook in het zonnetje wordt gezet. Wij zetten alle deelnemende acts van Noord-Hollandse bodem op een rijtje!

Donna Blue

Donna BlueNoorderslag: zaterdag 19 januari, 22:00-22:45 @ De Oosterpoort, Marathonzaal

Danique van Kesteren en Bart van Dalen bewijzen dat liefde en muziek hand in hand kunnen gaan. Hun liefde voor elkaar en voor muziek, met invloeden uit de sixties, brengen ze in hun dromerige indieliedjes dan ook naar voren.


EUT – Eurosonic: donderdag 17 januari, 22:35-23:15 @ Barn

De dame en heren van EUT gaan lekker. In 2018 werden ze het meest geboekt tijdens de Popronde, speelden ze in het voorprogramma van Beck en kwam ook hun debuutalbum Fool For The Vibes uit. Dit jaar zijn ze wederom te bewonderen op ESNS.

Douwe Bob – Noorderslag: zaterdag 19 januari, 16:30-17:15 @ Eurosonic Air     

Wie kent hem inmiddels niet? De Amsterdamse singer-songwriter bracht onlangs zijn vierde album The Shape I’m In  uit. Een dansbare break-up plaat, in een wat moderner jasje gestoken dan zijn voorgangers, waar ongetwijfeld ook nummers van voorbij zullen komen.

Fata BoomNoorderslag: zaterdag 19 januari, 02:30-03:15 @ De Oosterpoort, Entreehal

Een ontmoeting tussen een producer en een jonge (anonieme) zangeres mondde uit in dit trippy electro/hiphop duo, met vorig jaar het uitbrengen van debuutalbum BOA als resultaat. Verwacht maatschappijkritiek zoals M.I.A. die levert, verpakt in extravagantie à la Die Antwoord. De late uurtjes van Noorderslag vormen het perfecte moment om deze act te aanschouwen.

Feng SuaveNoorderslag: zaterdag 19 januari, 01:00-01:45 @ De Oosterpoort, Marathonzaal

Denk aan Mac Demarco en Nick Murphy en gooi er wat Amsterdamse flair bij. De twee Daniëls schotelen je een mix van psychedelische pop en soul voor. Eerder waren ze te zien op Grasnapolsky, Into The Great Wide Open en Metropolis Festival.

IdalyNoorderslag: zaterdag 19 januari, 00:15-00:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Deze jongeman verwierf bekendheid als onderdeel van het hiphopcollectief New Wave, waarmee hij ook de Popprijs won. Nu staan inmiddels twee albums (Eindelijk  en Nu) en een EP op zijn naam en is er een derde plaat in de maak.

For I Am KingNoorderslag: zaterdag 19 januari, 22:45-23:15 @ De Oosterpoort, Bovenzaal

Liefhebbers van metal kunnen hun hart ophalen bij For I Am King. Hun langverwachte tweede album I kwam recentelijk uit. Met de krachtige vocalen van frontvrouw Alma Alizadeh valt er een indrukwekkende show te verwachten van deze opvallende act.

Jacin TrillNoorderslag: zaterdag 19 januari, 22:45-23:30 @ De Oosterpoort, Foyer Grote Zaal

‘Koning van Happyland’, zo noemt ‘ie zichzelf ook wel, verwijzend naar zijn debuutplaat Happyland. Met zijn muziek wil hij alleen maar goede vibes veroorzaken. Jacin Trill was al Talent van de Maand bij 101Barz en Ronnie Flex kon niet stoppen met het draaien  van zijn zomerhit Kspreyopjebitch.

Jacco GardnerEurosonic: vrijdag 18 januari, 23:20-00:00 @ DOT Dome

Hij werkte eerder samen met Nicola Mauskovic (The Mauskovic Dance Band, red.) en de Zambiaanse rockband W.I.T.C.H.
Producer en multi-instrumentalist Jacco Gardner bracht al twee psychedelische albums (Hypnophobia en Cabinet of Curiosities) uit en werkt in dezelfde dromerige lijn verder met zijn nieuwste plaat Somnium.

Jungle by NightEurosonic:  woensdag 16 januari, 21:30-22:15 @ Grand Theatre, Main

Als je zin hebt om te dansen zit je bij Jungle by Night sowieso goed. Nog niet zo lang geleden speelden ze een uitverkocht Carré plat en ook in het buitenland worden ze geroemd. Funk, afrobeat, dub, jazz en rock: deze heren maken overal een feestje van.

 

Jay-WayNoorderslag: zaterdag 19 januari, 21:15-22:00 @ De Oosterpoort, CBK

Deze rappende poëet heeft inmiddels drie EP’s op zijn naam staan. Zijn laatste, Teen Gohan, kwam uit in september vorig jaar. In zijn teksten vind je geen spoor van seks, drugs en rock ’n roll, wel oprechtheid en sterke emotie.Kita Menari – Noorderslag: zaterdag 19 januari, 22:00-22:45 @ De Oosterpoort, Entreehal

‘Wij dansen’, betekent de naam van dit project van Micha de Jonge in het Maleis, bedacht nadat hij met de dood in aanraking was geweest. Kita Menari is er om het leven te vieren en vanuit die gedachte klinkt de muziek: vrolijke, energieke en dansbare indiepop.

 

KlangstofEurosonic: woensdag 16 januari, 20:00-20:45 @ Stadsschouwburg

Sinds hun debuutalbum Close Eyes to Exit heeft Klangstof zich steeds meer op synthesizers gestort. De alternatieve act verkent met hun EP Everest  de velden van elektronische muziek en creëert daarbij een omringende walm aan geluid.

Lyzza – Eurosonic: vrijdag 18 januari, 22:15- 23:00 @ Simplon, Main / Noorderslag: zaterdag 19 januari, 01:30-02:15 @ De Oosterpoort, Bovenzaal

Niet één, maar twee shows van deze opkomende DJ-producer en vocalist. In de undergroundscene maakte ze al naam in onder meer Berlijn, Madrid en Shanghai. Haar Braziliaanse roots combineert ze moeiteloos met grime, bass en hiphop.

LatifahNoorderslag:  zaterdag 19 januari (nacht van zaterdag op zondag), 01:15-01:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Deze dame, ook wel bekend als ‘La Diva’, had al een platina plaat te pakken met SMBG plus twee hits van haar debuut-EP  On My Way (“Ón My Way” en “Avec Me”). Dit voorjaar verschijnt haar debuutalbum, maar eerst is ze te bewonderen op Noorderslag.

The Mauskovic Dance Band -  Eurosonic: vrijdag 18 januari (nacht van vrijdag op zaterdag) 01:15-02:00 @ Huize Maas, Main

Een combinatie van cumbia, Afro-Caribische ritmes en psychedelica vormen de kern van dit project van Altin Güns oud-drummer Nicola Mauskovic. Muziek die je in hogere sferen brengt, ideaal op dit tijdstip van de nacht.

 

Zangeres Megan de Klerk van EUT

Gitariste Tessa Raadman van EUT

Pip Blom

Michelle David & The Gospel SessionsEurosonic: donderdag  17 januari, 21:50-22:35 @ Eurosonic Air

De uit Amerika afkomstige Michelle David zong enige tijd bij het funk en soul collectief Lefties Soul Connection. Inmiddels heeft ze met The Gospel Sessions haar weg in de soul helemaal gevonden in Nederland. Tijd om de rest van Europa te veroveren.

 

PitouNoorderslag: woensdag 16 januari, 22:55-23:35 @ Doopsgezinde Kerk

Singer-songwriter Pitou tourde al door heel Nederland en begint nu ook naam te maken in het buitenland. Haar debuutalbum Pitou werd zowel in binnen- als buitenland geprezen. De inspiratie voor haar folkliedjes komt vanuit Bulgaarse koormuziek, maar ook Sparklehorse en Joni Mitchell passen in het rijtje thuis.

Pip BlomEurosonic: donderdag 17 januari, 00:10-00:50 @ Kokomo

Sinds de release van debuut EP Are We There Yet is de ster van deze 22-jarige, Amsterdamse indiemuzikant alleen maar verder gerezen. Tournees met Franz Ferdinand, The Breeders en Garage en livesessies bij BBC 6 Music en Radio One heeft ze al op haar naam staan en ook haar nieuwste EP Paycheck  valt goed in de smaak.

Ploegendienst – Noorderslag: zaterdag 19 januari, 23:45-00:15 @ De Oosterpoort, Bovenzaal

Bij deze heren kun je niet anders dan hard gaan. Met Ray Fuego als frontman en de rest van de bezetting bestaande uit leden van onder meer Malle Pietje en de Bimbo’s weet je precies wat je te wachten staat. Gewoon punk. Recht voor z’n raap.

 

Quessswho – Noorderslag: zaterdag 19 januari, 21:15-21:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Deze R&B dame groeide op in de Amsterdamse Cruise Control studio’s. Op haar zevende was ze al te horen op een nummer van Def Rhymz. Sindsdien heeft ze samengewerkt met onder andere Ronnie Flex, Mr. Polska en Dio en onlangs verscheen haar EP 11 bij Top Notch.

SomeoneEurosonic: vrijdag 18 januari, 20:40-21:20 @ Heerenhuis

Dit is het nieuwe project van singer-songwriter Tessa Rose Jackson. Als Someone brengt ze muziek en visuele kunst samen. Tijdens haar dynamische show word je meegesleept in projecties van haar hypnotiserende animaties.

Rimon – Eurosonic: vrijdag 18 januari, 20:45-21:30 @ Huize Maas, Main / Noorderslag: zaterdag 19 januari, 22:45-23:30 @ De Oosterpoort, Binnenzaal

R&B artieste Rimon brengt met haar muziek persoonlijke verhalen en herinneringen over. Begin 2018 had de uit Eritrea afkomstige zangeres uit het niets een hit met haar debuutsingle “Grace” en onlangs kwam haar eerste EP, BBYGIRL FOCUS uit.

S10 Noorderslag: zaterdag 19 januari, 20:15-20:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Stien den Hollander kreeg op jonge leeftijd mentaal nogal wat klappen te verduren. Nu maakt ze hiphop om zichzelf en anderen te helpen. Haar debuutalbum Antipsychotica uit 2017 maakte ze toen ze zestien was en afgelopen zomer kwam haar single “Lithium” uit. Verwacht pure, oprechte teksten en subtiele beats.

The Visual

TAPE TOYNoorderslag: zaterdag 19 januari, 20:30-21:15 @ De Oosterpoort, Marathonzaal

De dame en heren van TAPE TOY gaan lekker hun eigen gang met harde gitaren, synths en gekkigheid. Dat lijkt goed voor de band uit te pakken. Ze wonnen de Amsterdamse Popprijs 2017, schopten het tot OOR en 3voor12 Talent en behoorden tot één van de meest geboekte acts van de Popronde.

Valvetronic BrassbandNoorderslag: zaterdag 19 januari, 22:45-23:30 @ De Oosterpoort, CBK

De jonge blazers van Valvetronic Brassband steken het koper in een nieuw jasje. EDM, hiphop en jazz vormen de kern van hun repertoire. Eerder waren ze al te zien op onder andere MadNes festival en Jazz Festival Delft.

Young EllensNoorderslag: zaterdag 19 januari, 23:15-23:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Opgepikt door het label Rotterdam Airlines en nog geen jaar later maakt deze Amsterdamse rapper furore in de hiphopscene. Verwacht een positieve en energieke verschijning, gepaard met een flinke dosis humor.

The VisualNoorderslag: zaterdag 19 januari, 23:30-00:15 @ De Oosterpoort, Patio

Songwriter Anna van Rij vormt de harde kern van The Visual. De groep kenmerkt zich door dissonante, ongeremde muziek met teksten over maatschappelijke thema’s als identiteit en genderdiversiteit. Hun debuutalbum verschijnt komend voorjaar, als opvolger van hun EP Translation.

Van Common – Noorderslag: zaterdag 19 januari, 20:30-21:15 @ De Oosterpoort, Entreehal

Sebastiaan van Ravenhorst trok zichzelf terug in een huisje in Zeeland en kwam terug als Van Common. Met als resultaat een volledig door hem zelf geproduceerde EP met shoegaze elementen en een internationaal goed ontvangen debuutsingle, “This Afternoon”.