De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, Alpha Blondy, lokaal talent en nog veel meer acts. Ook dit jaar zal Bevrijdingsdag in Haarlem weer een groots, muzikaal feest worden. Hoe moet je kiezen tussen al die toffe acts? Waar moet je zijn? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

1. Tony Clifton 12:45 - 13:10 Jupilerpodium

Een goed begin is het halve werk en met deze act begint je dag sowieso goed! Tony Clifton won in maart de finale van Rob Acda Award en één van de prijzen is het openen van Bevrijdingspop. Deze drie gasten en hun catchy rock 'n roll zijn een heerlijke eerste act om je dag mee te beginnen en je lijf lekker los te dansen voor de volgende toffe acts.

2. The Kaak 17:25 - 17:55 Plein van de vrijheid

Punk's not dead! Dat bewijzen deze twee Haarlemse jongens van The Kaak, die samen nog geen 30 jaar oud zijn. Met z'n tweeën rocken deze gasten op het Plein van de Vrijheid: de één doet drums, de ander gitaar en zang. Of je nou van alternatieve muziek houdt of niet, deze act is er één om niet te missen deze dag!

3. Floris Bates & The Rented Friends 19:05 - 19:35 Plein van de vrijheid

Gek, gekker, gekst en dan komt Floris Bates. 'Floris Bates is a reverb pop songwriter/hot babe photographer from Haarlem, Holland', staat er op zijn Facebook bandpage. Met zijn gehuurde vrienden maakt hij muziek die lastig aan een genre te koppelen is, maar dat maakt helemaal niet uit. Als je Floris op het podium ziet staan, is je dag gemaakt.

 

4. Spinvis 15:55 - 16:55 Houtpodium

Even tot rust komen onder het genot van poëtische teksten? Spinvis staat om vier uur voor je klaar op het Houtpodium. Zijn nieuwe album 'Trein Vuur Dageraad' is pas net uit, maar kan je het hem deze dag misschien al live horen spelen.

5. Peer Pressure 13:40 - 14:10 Plein van de vrijheid

Ook Peer Pressure hadden wij al gezien tijdens de finale van Rob Acda Award en dat was echt een feestje. Deze funky jonge honden weten het publiek vanaf moment één aan het dansen te krijgen. Dit is trouwens ook weer een act van Haarlemse bodem!

6. Mantra 16:20 - 16:55 Jupilerpodium

Deze Haarlemse band mocht vorig jaar Bevrijdingspop als Rob Acda Award winnaar openen op het Houtpodium. Dit jaar is Mantra er weer bij op het Jupilerpodium. De vier gasten maken muziek, die sterk overeenkomt met die uit tijd toen ze voor het eerst het daglicht zagen: het grungetijdperk. Lekker rocken!

7. Indian Askin 17:30 - 18:15 Jupilerpodium

Indian Askin komt uit Amsterdam en timmert hard aan de weg. Begin dit jaar nog was de band genomineerd voor twee Edison Awards en werd ze door 3FM opgepikt tijdens Eurosonic Noorderslag. Dit viertal maakt de muziek, jou zien we morgen terug in het publiek.

8. Jungle by Night 19:55 - 20:50 Jupilerpodium

Met het Amsterdamse Jungle by Night wordt het sowieso een feestje. Deze gasten weten met hun tropische vibes iedere regenbui om te toveren tot zonneschijn. Lekker dansen, bier drinken en vooral genieten van deze super toffe band!

9. De Jeugd van Tegenwoordig 23:00 - 23:45 Houtpodium

Last but not least: De Jeugd van Tegenwoordig. Samen met De Staat zijn deze boys dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid. Na de andere festivals in het land te hebben bezocht, sluit De Jeugd van Tegenwoordig dit jaar Bevrijdingspop Haarlem af.

10. Je afterparty in Patronaat

Ieder goed feestje heeft een afterparty en Patronaat heeft er één bedacht met voor ieder wat wils. In de grote zaal vind je DJ Jean, Zer00's Heroes en dé Haarlemse drum and bass party Spektrum XL. In de kleine zaal doet het nieuwe nachtconcept 'AM:KLUB'  zijn intrede en zal je vooral rock, gitaren en experimentele muziek voorbij horen komen. Om het muzikale feestje deze dag compleet te maken, staan er ook nog twee live acts in de kleine zaal: het dansbare Altin Gün met psychedelische Turkse folk grooves en uit Amerika electro-synthwave sensatie GosT. De toegang voor beide zalen is gratis!