Club 3voor12 NH met St. Tropez, Storksky en Sloehand

Seizoenopener biedt avond vol gitaarrock

De eerste Club 3voor12 NH editie van dit seizoen staat voor de deur. Samen met Victorie presenteren we op de de Club 3voor12 NH-avonden bands die door landelijke muziekpers, radio 3FM, bloggers en andere early adopters getipt worden. Bands die nadrukkelijk op de deur die ‘Doorbraak’ heet staan te bonken. Deze editie staan St. Tropez, Storksky en Sloehand op het podium.

St. Tropez ontstond in 2015 toen de voormalige bandleden van Go Back To The Zoo toe waren aan een nieuwe uitdaging en gingen verder onder de nieuwe naam. Ze zorgden met opzet voor een mysterieus imago en omschreven zichzelf als: “Four guys making garage punk in a former gay sauna by the canals of Amsterdam”. In mei dit jaar werd de eerste single uitgebracht, gevolgd door het langverwachte debuutalbum eerder deze maand. Single ‘I Wanna Live In St. Tropez’, die symbool staat voor een ideaal; weg uit een saaie omgeving en op naar de plek waar je echt heen wilt.

Als winnaar van de popwedstrijd Nu of Nooit was Michiel Claessen, onder de naam Storksky, deze zomer de openingsact op Pinkpop. Met Limburgse drummer Roy Moonen zette hij al een sterk en enthousiast optreden neer met melodieuze rock. Toen Mario Goossens (drummer van Triggerfinger) nonchalant het podium op liep en een drumduel aanging met Moonen, ging het publiek helemaal los. Volgens 3voor12 was Storksky een van de sterkste Pinkpop openingsacts sinds jaren. Aan ambitie komt de band ook niks te kort; als het aan Storksky ligt, zien we de mannen in oktober op Noorderslag, verschijnt hun debuutalbum in 2017 en wordt deze vervolgd door een tour in binnen én buitenland.

Sloehand laat oud én jong swingen en grooven. Met dynamische songs, diepgaande teksten en melodische gitaar- en mondharmonicasolo's blaast Sloehand bluesmuziek nieuw leven in. Inspiratie en invloeden voor hun muziek halen ze uit artiesten als The Band Of Gypsys, The Doors, Joe Cocker en Gary Clark Jr. Met de eerste EP op zak, zijn de jongens bezig met nieuw materiaal en brengen zij hun moderne blues nu ook live.

Club 3voor12NH, donderdag 8 september 2016, Victorie, 20.30 uur