Gemeente Alkmaar stelt 100.000 euro beschikbaar voor nieuw buitenpodium

Podium moet culturele activiteiten in Alkmaar Noord een impuls geven

Redactie ,

De gemeente Alkmaar stelt 100.000 euro beschikbaar voor de bouw van een nieuw buitenpodium in Alkmaar Noord. Dat schrijft Anjo van de Ven, wethouder van cultuur van de gemeente Alkmaar, in een brief aan de bewoners van de wijk. De bouw en het gebruik moeten door de inzet van de bewoners zelf tot stand komen. Bewonersonderneming stichting BAM neemt daarin het voortouw en roept mensen op om daarbij te helpen.

Het project staat nog in de kinderschoenen, maar uit de bijgeleverde informatie blijkt dat de gemeente en stichting BAM een podium willen bouwen dat geschikt is voor meerdere kunstdisciplines. Een vast podium moet de culturele activiteiten in de wijk een impuls geven. De meest voor de handliggende plek hiervoor is de rand van de Rekerhout. Het is de bedoeling dat het podium medio 2015 klaar is voor gebruik.

Het is de bedoeling dat het podium de faciliteiten krijgt voor de uitvoering van podiumkunsten, muziek en festivals, als ook de projectie van film. Het gaat om een podium voor kleinschalig gebruik. Vergelijkbaar met de muzieknis in de Alkmaarderhout in het centrum van de stad. Daar organiseert onder andere podium Victorie in de zomer een muziekfestival met hoofdzakelijk lokale bands.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag