Life072 mag per direct geen dancefeesten meer houden

Oprichter Ruud van Lier: 'Dit is ons doodvonnis'

Pim Brasser ,

Het Alkmaarse Life072 mag van de rechter voorlopig geen dancefeesten meer organiseren. Buurtbewoners spanden een rechtszaak aan tegen het cultureel centrum naar aanleiding van geluidsoverlast, vervuiling en parkeerproblemen. Volgens de buurtbewoners mag een bedrijf dat grote feesten organiseert niet in een woonwijk liggen. De rechter heeft hun daarin gelijk gegeven. Zijn uitspraak luidt dat de gemeente nooit een vergunning had mogen geven voor de feesten.

Life072 moet de komende zes weken in het weekend om 1 uur dicht in plaats van om 4 uur. In de tussentijd krijgt de gemeente Alkmaar de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit.

Ruud van Lier tegen RTV Noord-Holland: 'Dit is ons doodvonnis. We proberen met de gemeente nog een oplossing te bedenken, maar we kunnen echt niet zonder de dancefeesten. Dat is 90% van onze inkomsten en zonder dat kunnen we ook geen culturele broedplaats zijn.' Volgens Van Lier waren leveranciers al begonnen hun spullen weg te halen en claims in te dienen. 'En dat wordt na dit vonnis alleen nog maar erger natuurlijk.'

Woordvoerdster van de buurtbewoners Ria van Vuuren laat aan RTV Noord-Holland weten dat ze nog niet op het vonnis wil reageren. Ze wil de uitspraak eerst grondig bestuderen en met haar buren overleggen. 'Maar ik ben wel blij natuurlijk'.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag