Life072 kan komende jaren blijven bestaan

Gemeente Alkmaar besluit te helpen bij zoektocht naar rendabele bedrijfsvoering

Redactie ,

Zowel creatief directeur van Life072 Ruud van Lier, het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar, als woningcorporatie Woonwaard zijn blij met de beslissing om samen met de betrokkenen naar een oplossing te zoeken.

“Hoewel de culturele broedplaats nog steeds ernstig ingeperkt is qua mogelijkheden, zijn we met het bestuur, alle partners en huurders erg blij met deze kans om deze voor Alkmaar belangrijke plek voort te kunnen zetten. Samen met bewoners, vrijwilligers én ondernemers uit onze gemeente gaan we er keihard voor om nieuwe verdienmodellen aan te boren en zo LIFE 072 zeker vijf jaar rendabel in leven te houden", aldus Ruud van Lier in het persbericht.

Wethouder Anjo van de Ven (OPA) is optimistisch: "Je kunt gerust stellen dat de jongerencultuur in Alkmaar op dit moment onder druk staat. Door nu Life072 te helpen, geven we ze een nieuwe kans om zich verder te ontwikkelen."

Aan de veranderingen zijn extra kosten verbonden. Deze worden deels opgevangen door een renteloze lening van 25.000 duizend euro en een eenmalige subsidie van 22.000 euro voor de huisvesting. De eigenaar van de panden, woningcorporatie Woonwaard, is blij met de ondersteuning van de gemeente. “Het is belangrijk dat Alkmaar een culturele broedplaats als Life 072 heeft”, aldus directeur-bestuurder Pierre Sponselee. ”We werken dan ook graag mee om dit soort initiatieven mogelijk te maken en voor de stad te behouden.”

Buurtbewoners spanden in februari een rechtzaak aan tegen het podium naar aanleiding van geluidsoverlast, vervuiling en parkeerproblemen en wonnen. Creatief directeur van Life072 noemde deze uitspraak tegenover RTV Noord-Holland 'hun doodvonnis'.


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag