Zaterdag in Manifesto: hiphopavond met als headliner Diggy Dex

Duo's Engel & Just en DeFact & Overleef geven avond een Hoorns tintje

Pim Brasser ,

Hoorns trots
Zaterdag vindt er in Manifesto een hiphopavond plaats. Hoorn wordt op deze avond door twee duo's vertegenwoordigd. Het eerste duo bestaat uit de gevestigde rappers Engel & Just. In 2011 brachten de Horinezen al samen een album uit, en dat is blijkbaar bevallen. Hun vorig jaar uitgekomen album Dertig staat weer vol met opgewekte boom bap tracks.

DeFact & Overleef staan juist nog aan het begin van hun carrière. Het duo schopte het vorig jaar tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. De hilarische track Je Moeder deed het al goed bij 3FM. Overleef laat met Om Me Heen echter zien ook een serieuze kant te hebben.

Diggy Dex
De avond wordt geheadlined door niemand minder dan Diggy Dex. Met zijn vorige album Lange Nachten, Korte Dagen koos de rapper voor een meer poppy geluid. Het leverde hem een grote hit op in de vorm van Slaap Lekker (Fantastig Toch). Dex bracht een paar weken geleden zijn nieuwe album Do It Yourself uit. Hij besloot om dit album op wat featurings na helemaal alleen te maken. Met Do It Yourself maakt Diggy Dex juist weer een stap richting hiphop. Het album staat op de luisterpaal.

Hiphopavond, Manifesto, zaterdag 8 februari, 20 uur


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag