15:02 Leer de basis van dj Sweet le Freak of vj CRAbS

Succesvolle dj en vj geven korte cursus bij centrum voor de kunsten Alkmaar

Redactie ,

Leer dj'en in zes weken
Artiance Centrum voor de Kunsten in Alkmaar en Eventury Productions organiseren dit voorjaar twee cursussen waarin je de basisvaardigheden leert van het dj- of vj-vak. Als dj leer je het selecteren, het mixen en het draaien van muziek op een dusdanige wijze dat er een feeststemming ontstaat. Als vj leer je bewegende beeldende kunst te creëren die te zien is op grote schermen tijdens concerten en festivals. Na zes lessen sluiten de aspirant dj's en vj's gezamenlijk af met een presentatie.

Dj Sweet le Freak (Jurriaan Walters) is al op jonge leeftijd met muziek bezig. Op z’n achtste begint hij met piano spelen en met z’n twaalfde jaar koopt hij zijn eerste bandenspoor apparaat en maakt daarmee zijn allereerste mixje. Op zijn negentiende koopt Jurriaan een platenspeler en leert zo het draaien. In 2009 organiseert hij zijn eerste feest met de naam Exclusive 90’s, dat tot op heden elke maand een groot succes is in Alkmaar, Amsterdam, Hoorn en Schagen. Dj Sweet le Freak heeft inmiddels op vele festivals gestaan. Verder draait hij regelmatig in onder andere Victorie Alkmaar, Escape Amsterdam en Club Roque Amsterdam.

Vj CRAbS (Randy Blank) begon zes jaar geleden met vj’en omdat hij als toenmalige lichttechnicus zich wilde verbreden. Het eerste jaar was hij veel te zien in Jongerencentrum en podium Parkhof en leerde daar de verschillende manieren van vj’en. Door het gebruik van samples uit filmmateriaal passend bij de stijl muziek ontwikkelde hij al snel een eigen stijl, wat te omschrijven is als video sampling. Vj CRAbS was al te zien in de Melkweg, in Tivoli en op Lowlands.

Korte cursus dj of vj bij dj Sweet Le Freak of vj CRABS, Artiance Centrum voor de Kunsten Alkmaar, zes avonden vanaf 15 april 2013


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag