10:30 Indian Summer maakt nieuwe namen bekend

O.a. The Bloody Beetroots, The Subs en Lindsey Stirling

Redactie ,

De beuk erin
Het Indian Summer Festival heeft vanochtend nieuwe namen bekend gemaakt. Na beukact The Prodigy komen ook The Bloody Beetroots een poging doen om Indian Summer op zijn kop te zetten. Het is te hopen dat ze de tweede dag spelen, want met hun ongecompliceerde dance-punk zullen ze de boel finaal afbreken.

Naast The Bloody Beetroots staat ook de Belgische electroband The Subs op het festival. Deze band maakt misschien niet zulke harde muziek als The Bloody Beetroots, maar is met hun toegankelijke geluid minstens zo geschikt om op te dansen.

Ook toegevoegd is violiste Lindsey Stirling. Klassieke muziek zal je op Indian Summer niet snel tegenkomen. Lindsey Stirling maakt dan ook een vreemde maar interessante combinatie van klassiek en dubstep. In de studio klinkt het niet meer dan aardig, maar het zou ons niets verbazen als dit live een stuk beter werkt.

Een verdere aanvulling op de line-up vormt Lucien Foort. Alhoewel, een aanvulling kan je het wat ons betreft nauwelijks noemen. Foort zijn hap-slik-weg-house is opzwepend, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Vooral het steeds zo opzichtig toewerken naar een climax is een zwaktebod. Dan is Dennis Ruyer beter te behappen, maar ook hij zal met zijn standaardhouse geen potten kunnen breken.

Indian Summer Festival met verder The Prodigy, dEUS en Blaudzun, Broek op Langedijk, zaterdag 15 en zondag 16 juni


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag