Rob Acda Award 2011/2012: Twice The Same

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 4 november is het zover: de start van de Rob Acda Award editie 2011/2012. In de eerste van vier voorronden van het popconcours krijgen maar liefst zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Twice The Same.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?
Als band zijn wij Twice The Same, op een persoonlijk niveau zijn wij: Ritchie Lee (vocalen/gitaar), Mart Schijf (bas) en Joris Dijkstra (drums).

2.
Hoe lang zijn jullie bij elkaar?
Sinds 10 augustus 2009 zijn wij actief. Mart & Ritchie waren op het Uit Je Bak festival in Castricum en dachten dat het supertof zou zijn om, net als de bands van UJB, op een podium te staan. De dag na Uit Je Bak zijn wij met z’n tweeën muziek gaan maken onder de naam Twice The Same. Dit ging slechts halfjaartje zo, want in februari 2010 kwamen we Joris Dijkstra tegen die de band écht compleet maakte.

3. Hoe omschrijven jullie de muziek?
We noemen het genre dat we spelen “punkfunkrock”. Punk halen we uit de rauwe vocalen en de gitaar, funk halen we uit de bas, en de keiharde rock spat van de drums af!

4.
Wie zijn jullie grootste invloeden?
De invloeden die we allemaal delen zijn o.a. Primus, Red Hot Chili Peppers & Rage Against The Machine. Verder zijn er nog individuele invloeden als: Bruce Dickinson, the Sex Pistols, Muse, Arctic Monkeys en veel meer.

5. Hoe zien jullie de toekomst als band?
Wij proberen niet echt een toekomstbeeld voor onszelf te tekenen. We weten waar we willen zijn in de toekomst en wat we willen bereiken, maar wij kunnen de toekomst niet voorspellen en dus weten we niet of we wel komen waar we willen zijn. Wij vinden het heel belangrijk wat er nu gebeurt. We kijken dan niet alleen naar wat we ervan maken maar ook wat we ervan leren.

Twice The Same speelt op vrijdag 4 november tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!