Rob Acda Award 2011/2012: State Of Negation

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 2 december vindt de tweede ronde van de Rob Acda Award editie 2011/2012 plaats. In deze tweede van vier voorronden van het popconcours krijgen zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: State Of Negation.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?

 "Wij zijn State Of Negation, de Haarlemse Thrashcore formatie."

 

2. Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

"State Of Negation bestaat nu ruim twee jaar en ongeveer drie kwart jaar daarvan actief in het live-circuit. We hebben al ruim 40 shows gespeeld door heel Nederland, meegedaan aan de Altersonic Showcase in Groningen, winnaars van de landelijke Metal Battle 2011 (Publieksprijs en Juryprijs), winnaars van de IJmond Popprijs 2011 en nu strijden we in de Rob Acda Awards om de felbegeerde hoofdprijs en de eeuwige roem. De band is ontstaan vanuit een eerder bestaande groep, genaamd Crashed. Nadat Crashed uiteen viel, werd Tristan benaderd door de bassist en gitarist van de groep, met de vraag of hij mee wilde spelen in een metal band. Na een aantal oefensessies kwam de muzikale klik duidelijk naar voren en werden de eerste tracks geschreven. Na het vertrek van de drummer werd al binnen tien minuten de vervanger gevonden en konden we - na een maand extra in de oefenruimte - de eerste shows gaan plannen. Deze shows werden zeer goed ontvangen en de lovende woorden vlogen ons om de oren. Dit was het succesvolle begin van State Of Negation."


3. Hoe omschrijven jullie de muziek?

"Rauw, snel, beukend maar soms ook groovy. Het is metal zoals wij die graag live zien. Daarom proberen we live ook zoveel mogelijk energie te geven aan de performance."


4. Wie zijn jullie grootste invloeden?

"Dat zijn voornamelijk Lamb Of God, Trivium, Machine Head en af en toe Threat Signal. Een van onze grote voorbeelden zijn ook het welbekende Pound uit dezelfde regio. Deze groep heeft velen van ons aangespoord om hard ons best te doen om er wat van te maken en dat is blijkbaar gelukt."


5. Hoe zien jullie de toekomst als band?

"Dat is een lastige vraag voor elke artiest, denk ik. Sowieso zijn we nu nog bezig met de pre-productie van onze eerste EP. Daarnaast zijn we van plan om binnen nu en drie jaar een album op te gaan nemen en daarbij een clubtour te doen door Nederland,hopelijk ook België en Duitsland. Ook staat er een toffe tour in Engeland en Schotland op de planning voor volgend jaar. Verder hopen we een keer bij De Wereld Draait Door te mogen spelen. Zeker aangezien Textures de deur open heeft gegooid voor ons door als eerste metalband daar te hebben gestaan."


State Of Negation speelt op vrijdag 2 december tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!