Rob Acda Award 2011/2012: Side-Walk

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 2 december vindt de tweede ronde van de Rob Acda Award editie 2011/2012 plaats. In deze tweede van vier voorronden van het popconcours krijgen zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Side-Walk.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?

“Wij zijn Side-Walk, een jonge nieuwe pop band uit haarlem, bestaande uit:

  • Benjamin Hulsman (lead zang)
  • Thomas van Veen (lead zang)
  • Joshua van Veen (toetsen/zang)
  • Luuk van de Pieterman (gitaar)
  • Elaine Thiele (gitaar)
  • Luuk van Delden (drums)
  • Bob Augustini (bas)

Het speciale aan onze band is dat we twee zangers hebben, waardoor we vocaal sterk zijn en een vette show neer kunnen zetten.”


2.  Hoe lang zijn jullie bij elkaar? Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

“We zijn iets minder dan een jaar bezig. Benjamin startte de band en haalde gelijk Thomas, Luuk, Joshua en Elaine erbij. Na een paar maanden kwamen Bob en Luuk P. erbij.”


3.  Hoe omschrijven jullie de muziek?

“Onze muziek kun je omschrijven als echte pop met een klein beetje rock er doorheen.”


4.  Wie zijn jullie grootste invloeden?

“Onze grootste invloeden zijn Stevie Wonder, Red Hot Chili Peppers, maar ook Maroon 5 en Hot Chelle Rea. Dus een heel breed soort artiesten, als het maar swingt.”


5.  Hoe zien jullie de toekomst als band?

“Ons doel is natuurlijk uiteindelijk bekend te worden, op de vetste plekken te kunnen spelen, te kunnen touren en van de muziek te kunnen leven. Daar zijn we ook keihard voor aan het werk. Maar we doen het stap voor stap. We zijn nu vooral veel aan het optreden, maken veel nieuwe nummers en zorgen dat we blijven groeien als band.”


Side-Walk speelt op vrijdag 2 december tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!