Rob Acda Award 2011/2012: Ma*rten

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 4 november is het zover: de start van de Rob Acda Award editie 2011/2012. In de eerste van vier voorronden van het popconcours krijgen maar liefst zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Ma*rten.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie ben je?
Ik ben Ma*rten, lead zanger en gitarist van de band. Singer-songwriter en afgelopen april bracht ik mijn eerste soloalbum uit. Ik speel veel live, soms in mijn eentje akoestisch, maar meestal - en het liefst - met mijn eigen band. Die bestaat verder uit Sam Zimmerman op drum, Lucas Pruim op bas, Daan Krakers op gitaar en Wouter Tuinhof op toetsen.

2. Hoe lang zijn jullie bij elkaar?
Eigenlijk zijn we nog helemaal niet lang bij elkaar. Sinds april, en Daan zelfs pas sinds september. Toen ik het album uitbracht wilde ik de songs ook live met een band spelen. Via een docent aan de ROC kwam ik aan deze muzikanten. Het klikte al bij de allereerste repetitie. We spelen regelmatig en we zijn in recordtijd verworden tot een zeer hecht bandje. Zowel persoonlijk als muzikaal. We vinden het een feest om met elkaar te spelen en ik heb het idee dat we dat ook absoluut uitstralen. Men gelooft vaak niet dat we pas zo kort bij elkaar zijn. Zijn we eigenlijk best trots op.

3. Hoe omschrijven jullie de muziek?
Dutch Britpop. Dat las ik ergens in een recensie, en ik vind eigenlijk wel dat die term de lading dekt.

4. Wie zijn jullie grootste invloeden?

Dat zijn er veel. Maar men pikt er snel The Beatles en Crowded House uit. Maar bijvoorbeeld ook Elliot Smith, Josh Rouse, Ray La Montagne en Ben Folds zijn zeker invloeden.

5. Hoe zien jullie de toekomst als band?
John Lennon zei ooit: niet naar de top kijken als je daarheen wil, want dan verdwaal je. Kijk naar de stap die direct voor je ligt. Neem die, en dan pas de volgende. Zo kom je er ook. Wijze woorden. We willen groeien, onszelf continue opnieuw uitvinden en vernieuwen. We geloven dat we absoluut wat kunnen toevoegen aan de interessante Nederlandse muziekscene. Op grote en kleine festivals spelen lijkt ons te gek, en ik denk dat we dat ook kunnen. Album 1 is er nu, en we zijn nu druk bezig met het schrijven voor album 2. We geloven in onszelf, hebben 'n focus en denken dat we vroeg of laat vanzelf wel ergens boven komen drijven. Al is dat hard werken. Maar daar zijn we niet vies van natuurlijk...

Ma*rten speelt op vrijdag 4 november tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!