Rob Acda Award 2011/2012: Dress Up Dolls

Een deelnemer voorgesteld

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Vrijdag 2 december vindt de tweede ronde van de Rob Acda Award editie 2011/2012 plaats. In deze tweede van vier voorronden van het popconcours krijgen zes bands de kans podiumervaring op te doen en te laten zien wat ze kunnen, met feedback van professionals uit de muziekwereld. In de aanloop naar de voorronde stellen we de deelnemers aan je voor aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Dress Up Dolls.

Een deelnemer voorgesteld

1. Stel jezelf even voor, wie zijn jullie?
"Wij zijn Dress Up Dolls. We zijn een powertrio met alternatieve pop invloeden."

 

2.  Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
"We kijken over het algemeen weinig terug, meer vooruit. Grappig, we zijn nu twee jaar bezig maar hebben het er nooit echt over. We doen gewoon. We hebben gelukkig alle drie een hele eigen persoonlijkheid, en eigen ideeën. Twee van ons zijn toegelaten tot het Conservatorium en één is de vooropleiding begonnen. We zijn er misschien te autodidactisch en te eigenwijs voor, alle drie zijn we ermee gestopt. Vanaf dat moment hebben we allemaal drie stappen vooruit gezet en zijn we serieus aan de bak gegaan. We hebben in die periode op het podium de meest vreemde outfits gedragen, van een strakke boxer tot roze badjassen, om onze grenzen te verkennen. Grenzen verkennen en er soms overheen gaan is voor ons ontzettend leerzaam."

3.  Hoe omschrijven jullie de muziek?
"We hebben hard gewerkt aan een eigen sound, een dikke sound zonder vlak te klinken. We doen dat door dynamische shows te spelen, veel dynamiek in onze nummers te brengen en met veel energie te spelen. Het visuele aspect is ook voor ons erg belangrijk; onze naam refereert zeker ook aan etalagepoppen. Etalagepoppen hebben iets aparts, het zijn net artiesten. Soms loop je langs een etalage, dan denk je: dit kan toch niet. Een week later loop je weer langs en dan denk je ineens:  heeft toch wel wat. Dat is exact hoe dat met muziek gaat. We zijn misschien een van de alternatiefste bands die meedoet aan de Rob Acda Awards, maar misschien is die verfrissing precies wat we nodig hebben om de finale te halen."

4.  Wie zijn jullie grootste invloeden?
"Nine Inch Nails, John Frusciante, Paul Simon, David Bowie, Black Keys, Daft Punk, The Mars Volta, Jimi Hendrix, Queens Of The Stone Age, Radiohead, Muse. Het verschilt eigenlijk per periode, en per liedje."

5.  Hoe zien jullie de toekomst als band?
"We gaan alles uit de kast trekken in Patronaat, 2 december. We zullen nieuwe tracks laten horen, gecombineerd met materiaal van onze EP "In Store". Als we in dit tempo door blijven gaan en een beetje mazzel hier en daar hebben hopen we binnen een paar jaar op Lowlands te staan. Maar het allerbelangrijkste is dat we onze eigen weg volgen."

Dress Up Dolls speelt op vrijdag 2 december tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Kaartjes kosten 5 euro!